scen ur titanic och Sarah Jessica parker som Carrie i sex and the city

Miley Cyrus som Hannah Montana, Daniel Radcliff som Harry Potter och Blake Lively som Serena i Gossip Girl. Samtliga tre skådespelare är ständigt förknippade med sin respektive allra mest välkända rollkaraktär.

Trots att tittarna oftast har älskat personen de spelat i tv-serier eller filmer så är det inte alltid skådespelarna hyser samma känslor för sina rollkaraktärer. Här är tio stycken skådisar som alla har erkänt att de hatar rollerna de spelat.

Robert Pattinson som Edward i Twilight

Trots att fansen älskade karaktären Edward i Twilight så gjorde inte skådespelaren Robert Pattinson det.

– Han är världens mest löjliga person… Ju mer jag läser manuset desto mer hatar jag den här killen. Plus, han är 108 år och oskuld så han har ju uppenbarligen problem, har han sagt i en intervju.

Kate Winslet som Rose i Titanic

Filmen från 1997 är i dag en riktig klassiker. Brittiska skådespelerskan Kate Winslet gjorde rollen som Rose, men verkar inte vara speciellt nöjd med sin prestation när hon ser tillbaka på den i efterhand.

– Varje scen tänker jag ”verkligen, verkligen? Gjorde du det så där?” Åh herregud, till och med min amerikanska dialekt, jag kan inte lyssna på det, det är hemskt, har hon sagt till The Telegraph.

Adam Brody som Seth i O.C.

Från början gillade Adam Brody sin karaktär Seth Cohen i O.C. Men efter en mängd intervjuer och samtal om tv-serien blev han helt enkelt trött på Seth.

– Det blir tråkigt att prata om det, det stör mig, har han sagt till Huffington post.

Blake Lively som Serena i Gossip Girl

Blake Lively tyckte inte om att spela en karaktär som gick emot hennes egna värderingar.

– Jag skulle inte vara stolt över att vara personen som ger någon kokainet som de sedan dör av i en överdos och sedan skjuter någon och ligger med någon annans pojkvän, har hon sagt till Allure.

Sarah Jessica Parker som Carrie i Sex and the City 2

Film nummer två i Sex and the City gick inte hem hos fansen. I efterhand har Sarah Jessica Parker som spelade Carrie erkänt att hon själv tyckte filmen var dålig.

– Jag förstår var det gick fel, jag förstår, jag fattar det verkligen, sa hon när hon höll tal på en tillställning 2017.

Zac Efron som Troy i High School Musical

Hur mycket vi än älskar Troy Bolton så gör Zac Efron inte det.

– När jag tar ett steg tillbaka och tittar på mig själv där vill jag bara ge honom en rejäl spark ibland. Han har gjort några coola saker med lite coola människor. Han gjorde en grej som var lite rolig, men, jag menar, han är bara en jäkla unge från High School Musical, sa Zac Efron till Men’s fitness.

Charlize Theron som Ashley i Reindeer Games

När Charlize Theron fick frågan om filmen Reindeer Games, eller Dubbelspel som den heter på svenska, så svarade hon kort:

– Det var en dålig, dålig, dålig film.

Cara DeLevingne som Margo i Paper Towns

När Cara DeLevingne fick frågan om hon hade något gemensamt med sin rollkaraktär Margo i filmen Paper Towns svarade hon ärligt.

– Nej, jag hatar henne faktiskt.

Miley Cyrus som Hannah Montana

Miley Cyrus har inte sagt att hon direkt ogillar Hannah Montana i tv-serien med samma namn. Men i en intervju med Marie Claire från 2015 berättade hon att hon under flera år fick höra hur hon borde se ut som tjej och som Hannah Montana.

– De fick mig att se ut som någon jag inte var vilket antagligen bidrog till kroppsdyrformi för de gjorde mig så fin varje dag under så lång tid, och sedan när jag inte längre gjorde showen var det som att ”men vem fan är jag?” sa Miley Cyrus.

Daniel Radcliffe som Harry Potter

Eller snarare Daniel Radcliffe som Harry Potter i Harry Potter och halvblodsprinsen. I en intervju med The Daily Mail berättade han att han avskydde att se sig själv i filmen från 2009.

– Jag hatar det. Mitt skådespeleri är väldigt ensidigt och jag kan se att jag är självbelåten och det jag försökte göra når inte fram.

Källa: Harpers Bazaar

Foto: TT

LÄS MER

Slagsmål och otrohet – Hollywoods värsta triangeldraman

Svenska skådespelare med roller i Hollywood 2020

Hollywoodstjärnor då och nu – så såg de ut som tonåringar

Mer läsning

Femina