Långköraren ”På spåret” fortsätter att trollbinda tittarna år efter år. Det är som att vi inte kan få nog av att gissa ”vart vi är på väg”.

I höst är det dags för den 31:a säsongen. Nu har den första gruppen tävlande presenterats i ”På spåret-tävlingsextra” på SVT play.

Här presenterar sport-ankaret Marie Lehman de tävlande tillsammans med programledarna Fredrik Lindström och Kristian Luuk.

Och det är en grupp med både nykomlingar och veteraner. Till nykomlingarna hör paret Samual Fröler, 61, och Ebba Hultkvist Stragne, 34. Det vill säga skådespelarna bakom omåttligt populära ”Skärgårdsdoktorn”, som sändes mellan 1997 och 2000. Då spelade de far och dotter och nu ska de alltså tävla tillsammans.

– Snacka om kärt återseende, konstaterar Marie Lehman i inslaget.

Johan Steen och hans dotter Wilma i ”Skärgårdsdoktorns” första avsnitt. Bild: SVT

”Skärgårdsdoktorn” fruktar ordvitsarna

Samuel Fröler och Ebba Hultkvist Stragne konstaterar att de är redo att anta utmaningen. Samuel Frölers styrkor verkar vara sport men ordvitsarna verkar vara en akilleshäl.

Det är dock inget som Ebba Hultqvist Stragne har något emot.

– Jag tror vi kompletterar varandra.

Samuel Fröler närmar sig tävlingen utan prestige.

– Framställs man som korkad så fine, jag vet ju att jag inte är det. Om jag plötsligt inte vet var Nybro ligger, då är det så, säger han i klippet.

Domarna Lindström och Luuk anser att paret har en styrka i att de kommer från olika generationer och kan fylla i varandras kunskapsluckor.

På spåret, SVT

Domarduon Fredrik Lindström och Kristian Luuk presenterar de nya tävlande i ”På spåret”. Bild: SVT

Vana utmanare

I gruppen ingår också läkaren och författaren Bea Usma, 52, och komikern Kristoffer Appelquist, 43. Paret har varit med tidigare (2016). Att de varit nära men inte nått ända fram borde vara en sporre, konstaterar Fredrik Lindström.

– De måste vara bittra. Det är deras styrka.

Tredje paret i gruppen är skådespelarna Erik Ericson, 43, och Kjell Wilhelmsen, 51. De tävlade i programmet 2013 och 2014 och gjorde sig kända som djärva chanstagare.

De kunde både rycka till sig tio-poängare och rycka bort sig totalt.

Höstens säsong av ”På spåret” börjar sändas 30 november

På spåret, svt

Kristoffer Appelquist och Bea Uusma kommer tillbaka i ”På spåret”. Bild: SVT

Läs även: Mia Skäringer gör ny serie om kroppshets på SVT

Artikeln publicerades först på Allas.se.