Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Skönhetsreglerna som kvinnorna i brittiska kungahuset måste följa

20 dec, 2021 
AvAino Oxblod
Fotograf2021 Pool / i-Images
Kvinnorna i det brittiska kungahuset är glamourösa och eleganta – men det är inte utan ansträngning.
Drottningen, prinsessorna och hertiginnorna måste nämligen följa detaljerade utseenderegler.
Här är regelverket som de inte får avvika ifrån!
Annons
Prinsessornas juliga stilval - 6 looks att inspireras avBrand logo
Prinsessornas juliga stilval - 6 looks att inspireras av

1. De måste ha korta naglar

Något du aldrig kommer se på medlemmar av det brittiska kungahuset är långa fejknaglar – de måste nämligen hålla händerna välmanikyrerade med kortklippta naglar.

2. Inga färgglada nagellack

Många av oss uttrycker oss med hjälp av nagellack, och ändrar kanske färgton beroende på årstid och humör. Men i kungafamiljen är det bara neutrala färger som gäller, då starka färger ses som vulgärt. Speciellt drottning Elizabeth är emot färgglada naglar.

Annons

3. Alltid perfekt hår

Kungligheterna får aldrig fotograferas och inte se ordnade ut – framförallt måste de se till att håret är stylat och ordnat.

Hertiginnan Kate kommer aldrig med ofixat hår.

4. Ingen slarvig hårbulle

Det här hänger ihop med punkt tre. Även om det är en medvetet slarvig håruppsättning så är det inte okej – kungligheterna ska inte se snyggt ostylade ut.

5. Enkelt ögonsmink

Eftersom de kvinnliga kungligheterna alltid måste visa sig från sin bästa sida i offentligheten så är de alltid sminkade, men det får inte bli för mycket av det goda heller. Enligt regelboken går sotade ögon och intensivt ögonsmink bort – istället är det mjuka sminkningar eller eyeliner som är den vanliga looken.

Annons

6. Läppstift är ett måste

Drottning Elizabeth tycker om att hålla sminket nedtonat, men hon lämnar inte slottet utan läppstift. Både hon och de andra kungliga kvinnorna väljer bort mörkare läppstiftsnyanser, men fotas aldrig utan en neutral färg på läpparna.

Drottning Elizabeth brinner för läppstift.

7. Får inte bättra på sminket bland folk

Ska de brittiska kungligheterna bättra på sitt smink så måste de ursäkta sig och göra det privat. Detta då de aldrig ska riskera att fotograferas i en prekär situation.

Annons

8. Hårspray är viktigt

Hårspray är en viktigt skönhetsprodukt hos alla kvinnor i det brittiska kungahuset, för att kunna garantera att håret aldrig ser konstigt eller slarvigt ut. Alla i kungahuset representerar drottningen när de är ute i offentliga sammanhang, och då fungerar det inte att komma ofixad.

9. Hudvård är en viktig del av skönhetsrutinen

Hudvård är viktigt i alla skönhetsrutiner, men för kungligheterna är det extra viktigt att huden är väl omhändertagen och full av lyster. Många av medlemmarna går regelbundet på skönhetsbehandlingar för att alltid vara sitt snyggaste jag.

Prinsessan Eugenie tar hand om sin hud.

Källa: Stylecraze.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons