Cast och skapare av Snöänglar

SVT har en lång rad riktigt lyckade kriminalserier i ryggen det senaste året – och danska kriminalserier har länge varit riktiga publiksuccér. Tillsammans kan det bli väldigt bra – som exempelvis Bron.

Nu bekräftar SVT sin nya storsatsning tillsammans mer danska DR – Snöänglar. Bakom serien står manusförfattaren Mette Heeno (Livet på Laerkevej) och regissören Anna Zachrisson som tidigare arbetat med Vår tid är nu.

I rollerna ser vi bland annat Eva Melander, Josefin Asplund, Ardalan Esmaili, Cecilia Nilsson, Shanti Roney och danska skådespelaren Maria Rossing.

Var är fem veckor gamla bebisen Lukas?

Så här beskriver SVT handlingen i Snöänglar:

”Samtidigt som Sverige lamslås av ett kraftigt snöoväder natten innan julafton, försvinner oförklarligt den fem veckor gamla babyn Lukas från sitt hem i en sliten förort till Stockholm. De unga föräldrarna är i chock. Men den erfarna polisen Alice anar att något inte stämmer i deras historier. Hon blir besatt av fallet. En BVC-sköterska har också uttryckt oro för babyns säkerhet.”

Allt fler blickar riktas mot Lukas mamma Jenni som har varit påverkad av sömntabletter och själv inte minns något av natten. Även hennes mamma Kajsa börjar tvivla på sin dotter. Vad hände egentligen den där natten, och var är Lukas?

”Desperationen, kärleken, hoppet och rädslan när man blir förälder”

– Hur känns det egentligen att få ett barn, och att förlora det, eller att aldrig få det där efterlängtade barnet, frågar sig manusförfattaren Mette Heeno i ett pressmeddelande från SVT.

– Jag vill utforska desperationen, kärleken, hoppet och rädslan som kan drabba dig när du blir mor, och jag vill göra det genom vanliga, sårbara karaktärer med fel och brister som vi alla kan känna igen oss i, säger Mette Heeno.

Serien kommer bestå av sex avsnitt och kommer att spelas in i Stockholm under våren.

Snöänglar beräknas ha premiär våren 2021.

Bild: SVT

Källa: Expressen

Läs mer:

Ny specialsäsong av Vår tid är nu – då har den premiär

Vintern 2019/2020 på SVT – här är alla nya serier och program

SVT bekräftar: Bonusfamiljen får en fjärde säsong!

Utvald läsning

Femina