UNDP, United Nations Development Programme, är en av FN:s största organ och har kontor i över 170 länder.  I början av veckan höll det svenska kontoret en vårgala på Fotografiska museet i Stockholm för att uppmärksamma att arbetet med FN:s 17 globala utvecklingsmål i Sverige har uppnåtts. Under kvällen delades en rad priser ut och Sofia delade ut pris för ”bästa inkludering”, ett pris som går till ett initiativ som bidragit till att stärka och inkludera utsatta eller marginaliserade grupper i samhället. I år gick priset till Newcomers Youth som är ett projekt inom RFSL Ungdom.

Sofia anlände till vårgalan i en helsvart outfit. Kjolen kommer från Sofias favoritdesigner Ida Sjöstedtoch är en variant av 3D floral dress, skriver Svensk Damtidning.

Prinsessan Sofia i en svart kjol från Ida Sjöstedt och svart topp på väg till vårgala i Stockholm.

Kjolen är en del av AW17-kollektionen och påminner om den klänning som Sofia bar under middagen som hölls på slottet i samband med det isländska statsbesöket.  

Sofia och Carl Philip på Slottet i på middagen som hölls i samband med det isländska statsbesöket i januari 2018.

Under galamiddagen på Fotografiska bar Sofia en enkel svart långärmad topp till kjolen och för att bryta av den helsvarta outfiten hade hon korallröda naglar, gröna skor och en färgglad pärlbeströdd väska från & Other Stories.

Prinsessan Sofia  på UNDP:s vårgala i Stockholm.

Läs mer om väskan och köp den här! (reklamlänk från Apprl)

Läs även:
Victoria och Sofia valde svenskt mode i Slottskyrkan

Sofia bar svenska favoritdesignern – igen!