sofia wistam
5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste
0:49

Efter reklamen: 5 saker om Sofia Wistam som du kanske inte visste

(0:49)

Slå på ljud

Programledaren Sofia Wistam ställde upp i Discovery+ och Kanal 5:s program Den stora hälsoresan med målet att ta sig upp från soffan, komma igång med träning, och tycka om sig själv lite mer.

– Många tror ju att man vill vara med för att gå ner i vikt. Men nej så är det inte för mig, jag vill utmana mig själv, förklarade Sofia i en intervju med SVT:s Morgonstudion inför sin medverkan.

sofia wistam på paddelbanan

Sofia Wistam har kommit igång med träning, en favoritsport är paddel.

Under Den stora hälsoresans gång fick Sofia och övriga deltagare en rejäl utmaning, att under fyra månader genomföra 16 Weeks of Hell, ett ökänt tufft kost- och träningsschema.

Efter programmet har Sofia fortsatt att träna och tänka på sin kosthållning. Nu ger hon en uppdatering av hur hälsan påverkats sedan dess.

Sofia Wistam om kampen på sjukhuset med sonen Lennox

Sonen Lennox peppar Sofia Wistam

Sofia har i dagarna postat en spegelselfie från gymmets omklädningsrum på Instagram där hon spänner bicepmusklerna och tittar in i kameran. Sofia skriver:

”Nja. Inte jättestark just nu. Ont i knän, hälsenor och en axel. Men jag struttar runt på gymet och gör mitt bästa”.

Bland kommentarerna skickar vänner och följare pepp till Sofia. Podd-kompisen Pernilla Wahlgren skriver ”Grym du är!!”. Sonen Lennox, 15, postar ordet ”Biff” och en emoji med siffran 100.

Kämpar – men gillar det inte

Att hon kämpar på med sin träning är någonting som Sofia lyft också i sin podcast Wahlgren & Wistam som hon driver med vännen Pernilla Wahlgren. I ett avsnitt från i juni berättar Sofia om hur livet förändrats sedan hälsoresan.

– Jag kan säga att jag äter mer, jag går till bageriet och köper en bulle, jag kan äta en pasta. Jag äter betydligt mer än jag gjorde då så klart. Men jag rör också mycket mer på mig än vad jag gjorde innan, förklarade Sofia då.

sofia wistam med familjen

Sofia Wistam på röda mattan med sönerna Lennox och Texas Eriksson, samt maken Magnus Wistam.

– Nu håller jag den balansen, jag tränar mycket och äter medelmycket skulle jag säga, utan att tänka på det. Utan att banta och utan att överäta! Speciellt godis och sånt där kan jag trycka i mig hur mycket som helst av. Jag tycker ändå att jag håller det på en bra balans, konstaterade Sofia. Hon menade att träningen blivit en del av hennes nya livsstil, men tillade även att:

– Jag skulle överdriva om jag sa att jag tyckte om det.

Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan

Foto: TT

Mest läst