Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Doktor Mikaels förvandling efter resan med Lotta Engberg

25 sep, 2020 
AvAngelica Berg
FotografTT
Kärlekssagan mellan Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg började med att Lotta berättade öppet i tv att hon skulle vilja dejta honom.
Det blev som hon ville och nu har de lärt känna varandra ännu bättre genom att åka på en romantisk resa tillsammans.
Nu är doktor Mikael tillbaka från semestern – och visar upp förvandlingen.
Annons

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 62, är aktuell som TV4-doktorn i Nyhetsmorgon, och nu har han funnit kärleken i den folkkära programledaren och aritsten Lotta Engberg, 57.

Parets romans började lite som ett skämt. När Lotta fick frågan i Nyhetsmorgon om vilken känd person hon skulle kunna tänka sig att dejta svarade hon att Mikael “Soldoktorn” såg “trevlig ut”. Mer än så var det inte men ändå skulle denna relation bli en av det här årets mest uppmärksammade kärlekshistorier. Efter intervjun tog Mikael glatt emot Lottas uttalande och det visade sig snabbt att paret gått på en första dejt.

– Jag kan berätta att det första mötet har ägt rum. Det har det. Det var alldeles utomordentligt trevligt. Vi sågs ute på en restaurang, så vi snackar en middag, sa Mikael då.

Mikael och Lottas romantiska resa

Efter det har kärleken sprudlat kring de två tv-personligheterna och de har sagt i olika sammanhang att de dejtar varandra. Det var bland annat nyligen i Tilde de Paulas show Efter fem som doktor Mikael kom med en fin kärleksförklaring. Då fick han önska vad han ville till flickvännen Lotta inför säsongsavslutningen för Lotta på Liseberg.

Annons

– Jag vill önska henne lycka till. Fokusera på det du ska fokusera på så lovar jag att fokusera på dig imorgon. Jag ska ta hand om dig och pussa på dig hela dagen, sa han då i programmet.

Turturduvorna har nu varit på en resa i Spanien tillsammans och de verkar ha haft det väldigt bra. På Mikaels Instagram la han upp en liten film från resan där han och Lotta äter middag på en restaurang och dricker rödvin. Där skålar paret och hälsar att de har bra väder.

”25 grader och svag bris”, skrev doktorn då på Instagram.

Visar förvandlingen i Nyhetsmorgon

Inför resan med flickvännen berättade Mikael Sandström att han såg Spanien-resan som ett sätt att känna av var de står nu i relationen. Men även för att känna efter om deras relation skulle kunna bli långvarig.

– Men man måste ju mötas och träffas och känna av lite innan. Därav blir det en liten resa så man kan känna av pulsen, eller vad man nu känner på. Jag är ju så van vid att känna på pulsen, men jag kollar väl inte hennes puls på det sättet, sa han till Expressen inför resan.

Resan med Lotta Engberg verkar ha bjudit på både kärlek och en hel del solande. När Mikael Sandström dök upp i Nyhetsmorgon i veckan visade han nämligen upp en rejäl solbränna. TV4-profilen har fått just smeknamnet ”soldoktorn” på grund av att han ofta kommer tillbaka från semestern med en ordentlig bränna.

Doktor Mikael Sandström
Mest läst just nu
Annons