Under förra veckans direktsändning av ”Let’s dance” skämtade programledaren David Hellenius flera gånger om Johannes Brosts vikt. Bland annat sa han att skådespelaren tappat halva sin kroppsvikt, efter att det kommit fram att han gått ner 5 kilo.

Men Johannes Brost var snabb med att kontra och sa att det skulle vara ”fruktansvärt” att åka ut för då skulle han gå upp 5 kilo igen.

– Ja, usch vad du skulle se ut. Tjocka, tjocka, Johannes, skämtade David Hellenius.

Läs även: Stina Wollter dansar dansar för sin döda syster

Men ordväxlingen har fått deltagaren Stina Wollter att se rött. Nu ryter hon ifrån.

– Det är jättetråkigt när man använder ordet ”tjock” som det mest förfärliga som man kan vara med om. Det tycker jag är helt åt helskotta helt enkelt. Så får man inte göra. Enligt BMI är jag en av de tjocka och jag stod där. Det är inte okej, säger hon till Expressen.

Hon trycker också hårt på att det någonstans bottnar i de värderingar som finns i samhället.

– Jag tror inte det är någon som försöker vara elak utan så är det med smalhetsnormen, det bara slinker ur. Folk pratar så. Och det är fruktansvärt beklagligt helt enkelt, att det absolut finaste är att vara smal. Det går att vara fantastisk på miljarder olika sätt.

Anledningen till att skeva kroppsideal är ett viktigt ämne för Stina Wollter är på grund av att hon vuxit upp i en familj med ätstörningar. Hennes syster Ylva Wollter drabbades av anorexi vid 12 års ålder – och dog efter 17 års kamp mot sjukdomen.

TV4 besvarar Stina Wollter kritik i ett sms till Expressen. Där beklagar de att deltagaren reagerat så starkt:

Det är jättetråkigt om Stina upplever det på det viset. Vi tycker dock inte att inslaget bidrar till kroppshets”, skriver Anika Beclijevski, exekutiv producent för ”Let’s dance”.

Text: Malin Ljung, Hänt

Läs även:

6 gånger då Stina Wollter verkligen bjöd på sig själv

7 saker vi älskar med Stina Wollter

Inspirerande kvinnor som kämpar för att världen ska bli bättre