Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stjärnmodellen visar gråa håret: ”Jag gillar dem”

15 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSUZANNE CORDEIRO/REX/SHUTTERSTOCK
Brooklyn Decker.
Det är inte alla som välkommar sitt gråa hår med öppna armar – men modellen och skådespelaren Brooklyn Decker tycker om sina gråa hårstrån.
På Instagram visar hon upp silverstänket i håret.
”Jag gillar dem faktiskt”, skriver hon till bilden.
Annons
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)Brand logo
10 kändiskvinnor som rockar grått hår (FEMINA)

Grått hår är en del av livet som tas emot med växlande entusiasm. Medan en del tar gråa hårstrån med ro, så är det många som berättar hur de noppar bort eller färgar över det gråa i panik, och börjar gråta när de ser att de börjar få grått hår.

Den 34-åriga amerikanska modellen och skådespelaren Brooklyn Decker hör snarare till den första skaran än den andra. Hon visar glatt upp sina gråa hårstrån på Instagram inför sina över 600 000 följare, och konstaterar att hon tycker om att se de grå håren. Samtidigt som hon tänker fortsätta färga håret ett tag till, så gillar hon även den gråsprängda looken, och verkar inte skämmas över deras uppkomst, som många andra amerikanska stjärnor.

”Grått på grått på grått dagarna i ända, och jag gillar dem faktiskt. (För att vara tydlig så kommer jag färga dem nästa vecka, jag är inte redo för hela åtagandet... Men jag har sannerligen tyckt om det)”, skriver Brooklyn Decker till den ärliga bilden. Brooklyn visar också på andra bilder upp sin mamma och moster som är helt gråhåriga, så kanske ligger det i släkten att gilla silverhårstilen!

Stjärnorna som älskar sitt gråa hår

Att omfamna sitt gråa hår som kvinna börjar blir allt vanligare och mer normaliserat. Stjärnor som Helen Mirren, Diane Keaton, Meryl Streep och Jamie Lee Curtis har gått i framkant länge, men på sista tiden har skådespelare och profiler som Jane Fonda, Andy MacDowell och Allison Janney också valt att kliva in i det gråhåriga livet på riktigt. Omvandlingarna har både uppmärksammats och hyllats i media och av fans.

Annons