Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stjärnorna som hittade kärleken efter 40

27 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ibland dröjer det länge innan man hittar rätt person att leva med – men det är värt väntan.
Här är stjärnorna som hittade den stora kärleken senare i livet och gifte sig efter 40!
Annons
5 kändispar som gift sig i hemlighetBrand logo
5 kändispar som gift sig i hemlighet

George Clooney

George Clooney var länge den eviga ungkarlen i Hollywood, men vid 52 års ålder förlovade han sig med advokaten och rättskämpen Amal Alamuddin. Paret gifte sig 2014 och har tvillingbarn tillsammans.

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli hade ett kraschat äktenskap i ryggen och var inställd på att vara singel och fokusera på sina barn. Då dök plötsligt Anders Jensen upp i hennes privatmeddelanden på Facebook. Efter att först ha avfärdat honom började de två prata och dejta. De fick första sonen Adrian 2013. 2015, när Charlotte var 41 år och Anders 38 år, gifte de sig på ett lyxigt slott i Frankrike.

Annons

Barbra Streisand

Barbra Streisand hade både varit gift och haft flera andra relationer, men det var först vid 54 års ålder som hon träffade sitt livs kärlek James Brolin på en blinddejt. Paret gifte sig två år senare.

"Jag kan inte uttrycka i ord hur lyckligt lottad jag är att detta hände mig så sent i livet. Varje kväll är ett nytt äventyr. Att sova är slöseri med tid. Jag kan knappt bärga mig att få träffa henne igen på morgonen" sade hon under deras bröllopsceremoni.

Annons

Niklas Strömstedt

Niklas och Jenny Strömstedt har varit gifta i tio år, och verkar lyckligare än någonsin. Paret träffades när de flyttade in i varsin lägenhet i närheten av varandra på samma dag, och började gå på samma café.

– Vi gick på samma kaffeställe och hade lite gemensamma bekanta så vi började snacka någon dag, har Jenny Strömstedt berättat.

– Så bytte vi nummer. Jag han knappt därifrån innan första sms:et kom. Det var ju jättehärligt tyckte jag, sa Niklas Strömstedt i samma intervju.

Annons

Paret gifte sig 2011, när Niklas var 53 år, och Jenny var 39 år.

Harrison Ford

Harrison Ford hittade kärleken i hustrun Calista Flockhart när han var 60 år gammal, och han inte längre trodde att han hade en sådan romans framför sig.

– Jag var 60 när jag blev kär i Calista. Det som förvånade mig mest var att jag fortfarande kunde skapa ett långvarigt förhållande och engagera mig mycket seriöst i det, har han sagt.

Paret gifte sig sju år senare, när Calista var 45 år och Harrison 67.

Annons

Titiyo Jah

Artisten Titiyo Jah var 47 år när hon blev tillsammans med den 15 år yngre fotografen Viktor Flumé. Paret fick några år senare dottern Bibi tillsammans. Då var Titiyo 50 år, och Viktor 35.

Hugh Grant

Hjärtekrossaren Hugh Grant försökte länge hålla relationen med svenska producenten Anna Eberstein hemlig, trots att de fick barn tillsammans. 2018 valde de att göra relationen så officiell det bara går, när de gifte sig under en nedtonad ceremoni i London. Hugh Grant, som tidigare varit uttalat emot äktenskap, var då 58 år gammal.

Annons

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres och hustrun Portia De Rossi har varit gifta i 13 år. När de sa ja till varandra 2008 var Ellen 52 år, och Portia 37.

Skådespelaren De Rossi har berättat hur hon överväldigades av känslorna för sin blivande fru när de först träffades, men att det tog ett tag innan hon vågade agera på känslorna.

– Jag gick bara dit för att säga hej till henne, och jag kunde inte tro det, men hon vände sig om och det var som om en pil sköts genom mitt hjärta. Jag kände mig knäsvag och blev överväldigad av hur jag kände mig, men sedan tog det mig cirka tio månader att ta mod till mig att faktiskt göra något åt det" sade De Rossi.

Annons