Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Största skandalerna i Let's dance genom alla år

17 apr, 2021 
Let's dance har bjudit på många skandaler genom åren.
Let's dance är inne på sitt 15:e år som underhållningsprogram på TV4, så det är kanske inte så konstigt att det hunnit bli några skandaler genom åren.Rumpchocker, sex i kulisserna, bråk och spelhärvor – här är kändisarnas skandaler i Let's dance som du hade glömt!
Annons
Här är paren som blivit kära i Let's DanceBrand logo
Här är paren som blivit kära i Let's Dance

Spelskandalen mellan deltagarna

2014 kom det fram att deltagarna i programmet slog vad bakom kulisserna, om hur det skulle gå i fredagsfinalerna. Det eskalerade till att bland andra dansaren Calle Sterner och deltagarna Patrik Sjöberg och Simon Kachoa spelade på resultatet varje fredag. Sjöberg spelade bland annat på att han skulle få bottenbetyg – och vann 10 000 kronor.

Tony Irving var besviken när han fick veta om det.

– Du skämtar? Det är för jävligt att deltagare satsar pengar på sig själva. Speciellt när de satsar på att de ska få ett lågt betyg, sade Tony Irving.

Annons
Patrik Sjöberg slog vad om att han skulle få dåliga poäng – och vann 10 000 kr.
Patrik Sjöberg slog vad om att han skulle få dåliga poäng – och vann 10 000 kr.

Pernilla Wahlgrens sex i kulisserna – och grova sexskämtet

Det var i podcasten Över bordet som Bianca Ingrosso avslöjade hur det var för mamma Pernilla Wahlgren när hon var med i Let's dance 2012. Bianca avslöjade att hennes mamma hade legat med två personer i programmet, och att ”alla låg med alla”.

– Men hon var en liten ”hoe” back in the days, sade skämtade Bianca.

När Bianca tävlade i Let's dance 2016 så passade David Hellenius på att skämta om ett besläktat ämne – han erbjöd nämligen Pernilla, som satt i publiken, en burk med vad han skämtade var sperma.

Annons

– Vi behöver fler Wahlgrens för att hålla i gång programmet, sa Hellenius i programmet, men kritiserades för skämtet efteråt.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso har båda varit med i Let's dance.
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso har båda varit med i Let's dance.

Hollywoodfrun Maria Montazamis svartsjukekris med maken

Maria Montazami var med i Let's dance 2013, och tillbringade därför fler veckor än någonsin tidigare i Sverige borta från familjen i Kalifornien. Den långa distansen och tiden ifrån varandra gjorde att parets relation gick in i en kris, där maken Kamran var svartsjuk på Maria Montazami.

Annons

– Det var så mycket sårade känslor. Vi pratade massor och det var många tårar, sa hon till Expressen efter sin medverkan.

– Kamran hade absolut inget att oroa sig för när det kommer till mig och Kristjan. Det tror jag inte heller att han gjorde, utan det var bara tanken på att det är någon som håller din fru när du själv inte kan.

Maria Montazamis make tyckte det var jobbigt att hans fru var med i programmet.
Maria Montazamis make tyckte det var jobbigt att hans fru var med i programmet.

Lasse Brandeby sittstrejkade

Komikern Lasse Brandeby var med i tävlingen 2011, men hann tröttna tidigare än vad publiken gjorde. Han var säker på att han skulle bli utröstad snabbt, men hölls kvar av publiken vecka efter vecka.

Annons

Efter att Tony Irving sagt att Lasse lika gärna kunde sitta på dansgolvet som att dansa så valde Lasse Brandeby att tolka honom bokstavligt – och veckan efter satt han bara på en stol medan hans dansare dansade runt honom.

– Han sa ju att jag lika gärna kunde sitta med benen i kors på golvet. Så nu sitter jag med benen i kors på stolen och håller i Ann i ett sidenband, sa han då, vilket han också gjorde.

Lasse Brandeby genomförde en dans sittande.
Lasse Brandeby genomförde en dans sittande.

Dubbla rumpchocker

Kocken Tina Nordström var med i Let's dance 2008, och lyckades faktiskt vinna hela tävlingen tillsammans med dansaren Tobias Karlsson. När de en vecka skulle dansa slowfox råkade klänningen fastna, och Tina råkade visa trosorna för tv-tittarna – något hon ändå tog med ro.

Annons

– En kockahäck har väl ingen dött av, sa hon då.

Tina Nordström råkade visa rumpan.
Tina Nordström råkade visa rumpan.

Året därpå tävlade Laila Bagge i tävlingen, och råkade ha på sig en för kort klänning under repetitionerna – något som ledde till ytterligare en rumpchock. Med press på plats med fotografer så blev det en stor nyhet trots att det inte var i direktsändning.

Bagge ville inte kalla det för en ”liten rumpchock”, utan skämtade efter missödet.

– Liten och liten? Du får gärna kalla det för en stor rumpchock.

Annons

Alexander Rybak spyr i direktsändning

Är man med i ett stort underhållningsprogram med direktsändning gäller det att prestera – oavsett hur man mår. Men för Alexander Rybak gick det inte riktigt som han velat. Efter att ha kämpat mot en orolig mage hela dagen fick han efter genomfört nummer strunta i att lyssna på juryns utlåtanden, och i stället springa till toaletten för att spy.

– Kära juryn och David, kan du underhålla Malin i en minut, jag måste bara springa på toa faktiskt, sa Alexander Rybak då.

Efter att ha spytt så imponerade han på alla när han dansade en till dans.

Alexander Rybak var sjuk under sändning.
Alexander Rybak var sjuk under sändning.

Bråket mellan Marcus Birro och Tony Irving

När Marcus Birro tävlade i programmet 2011 skar det sig ordentligt mellan honom och jurymedlemmen Tony Irving. Efter att ha åkt ut ur programmet riktade han en känga mot Irving.

Annons

– Tony Irving beter sig som ett rövhål, sa Birro då.

Han utvecklade vidare på sin välbesökta blogg:

”Alla står där som darrande rövslickare och flinar när han går förbi i korridorerna. Jag tycker svansandet för Irving har nått läskiga dimensioner. Alla inblandade ogillar honom”.

Tony Irving är inte den som backar vid kritik, och gick till motattack.

– Vem är det som missbrukar sina kontakter i media, sin position som skribent och bloggare? Jo, det är han. Han anklagar mig för saker i programmet som han gör nu själv, sa Tony Irving efteråt.

Marcus Birro i Let's dance.
Marcus Birro i Let's dance.
Annons
Femina - tre snackisar från vecka 15Brand logo
Femina - tre snackisar från vecka 15
Annons