Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stort bakslag för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

04 nov, 2020 
AvJulia Navrén
FotografKARIN TÖRNBLOM/TT
Kungligheter uttalar sig inte ofta om politik, men Chris avböjde en titel och är därför fri att uttrycka sina åsikter, och de är tydliga.
Annons

I dagarna följer världen med spänning ett polariserat USA som under tisdagen gick till valurnorna för att lägga sin röst på antingen demokraternas Joe Biden eller den sittande presidenten Donald Trump för republikanerna.

Under sina snart fyra år vid makten har Trump fått både fler anhängare och fler motståndare och en av dem är Chris O'Neill. Madeleines man har både brittiskt och amerikanskt medborgarskap och har spenderat en stor del av sin uppväxt i bland annat New York.

Chris O'Neill har starka åsikter om Trump

Det var i januari 2017 som vi först fick veta vad Chris egentligen tycker om USA:s president. Vännen och modeskaparen Giancarlo Giammetti, vars konto vid tidpunkten hade 338 000 följare, delade vidare ett inlägg från Chris O'Neills privata Instagram och skrev “Well said”. Chris själv kommenterade ett hjärta på vännens inlägg.

Donald Trump är inte populär hemma hos prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Annons

”I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa” skrev Chris om landets vid tillfället nya president. ”Du kommer att vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från”.

Trivs bra i Florida

Valet visade sig bli en riktig långkörare på grund av de många poströsterna och regler som säger att de inte får börja räknas förrän efter vallokalerna har stängt i vissa stater, bland annat viktiga vågmästarstaten Pennsylvania. Men en av de tidigaste staterna att räkna klart sina röster i valet 2020 var Florida, där Madeleine och Chris är bosatta sedan en tid tillbaka.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill trivs bra med familjen i Florida, men valresultatet kan inte ha gjort dem nöjda.

Och det är inte svårt att gissa att Chris är besviken över resultatet. Florida, som också är en viktig vågmästarstat och om Biden hade vunnit den hade det varit väldigt svårt för Trump att ta ikapp, förväntades vara en väldigt jämn kamp mellan de två kandidaterna men så blev inte fallet. Florida gick klart till Trump, med 3,3 procentenheters fler röster än Biden. Helt klart ett bakslag för Chris och resten av familjen.

10 saker du vill veta om drottning SilviaBrand logo
10 saker du vill veta om drottning Silvia

Läs mer:

Annons