Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Succé för Kenza Zouiten – så mycket pengar tjänar hon

07 okt, 2019 
AvEmma Castman
Kenza Zouiten Subosic är en av landets mest framgångsrika influencers. Hon arbetar hårt med både sina sociala kanaler och sitt modemärke Ivyrevel – något som gett utdelning när det kommer till pengar in på kontot.
Annons

Intresset för Kenza Zouiten Subosic är stort. På Instagram följs hon av närmare två miljoner människor och på Youtube har hon drygt 240 000 prenumeranter. 2012 grundade Kenza även modemärket Ivyrevel tillsammans med Dejan Subosic, Aleksandar Subosic och Gustav Springfeldt – och fyra år efter lanseringen valde svenska H&M att investera i företaget.

– Vi är väldigt glada att stödja entreprenörerna som driver Ivyrevel på deras resa där de utforskar mötet mellan kreativt mode och teknisk utveckling och skapar ett varumärke för den digitala generationens kvinnor, sa Björn Magnusson, ansvarig för H&M CO:LAB och en del av H&M New Business, i ett pressmeddelande när nyheten om investeringen kom.

I samband med att samarbetet offentliggjordes avslöjade Dagens media att klädjätten betalat 20 miljoner kronor för en femtedel av Ivyrevel.

Så går det för det egna bolaget Kenza Zouiten AB

Nu, tre år senare, fortsätter miljonregnet att falla över Kenza – och det är inte bara Ivyrevel som går bra. Nyligen rapporterade nämligen Breakit att influencern lämnat in sin årsredovisning för Kenza Zouiten AB, bolaget där hon bland annat redovisar intäkterna för sina sociala medier.

Annons

Redovisningen gäller perioden mars 2018 till februari 2019 – och visar en omsättning på 6,4 miljoner kronor. Resultatet landar på 2,6 miljoner kronor (intäkter minus kostnader) – och värt att nämna är att Kenza Zouiten AB bara har en anställd, som mest troligt är sociala medier-profilen själv.

Även om Kenza gör en imponerande miljonvinst är siffrorna något lägre än motsvarande period förra året. Då omsatte Kenza Zouiten AB nämligen 7,8 miljoner kronor och hade ett resultat på 3,3 miljoner kronor.

Förra året tog Kenza ut 1,4 miljoner kronor i lön och 550 000 kronor i utdelning.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Läs mer:

 

Annons