Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

SVT: Därför direktsänder vi prins Gabriels dop

25 okt, 2017 
AvMalin Ljung
Tittarnas negativa reaktioner när SVT inte ville sända prins Nicholas dop fick tv-bolaget att tänka om inför det stundande prinsdopet.
Annons

När prinsessan Madeleines och Chris O´Neill planerade att döpa sin son Nicholas  för två år sedan nobbade SVT till en början att sända det kungliga dopet. Det var först efter påtryckningar från tittarna som kanalen vände på klacken och lyssnade till folket – i sista sekund valde de att ändå sända dopet.

– Många ur vår publik har hört av sig till oss och varit besvikna, sa SVT:s programbeställare Clara Mannheimer då till Svensk Dam.

I måndags meddelade hovet att prins Carl Philip och prinsessan Sofias yngsta son Gabriel kommer döpas i en direktsändning på SVT. Nu avslöjar SVT:s presschef Camilla Hagert att tittarnas starka reaktioner vid prins Nicholas dop helt klart varit avgörande för att även yngsta kusinens dop ska sändas.

– När prinsessan Madeleines son Nicholas skulle döpas var det många som hörde av sig till SVT och önskade att vi skulle sända detta. Vi lyssnade då på publikens önskemål. Därav sänder vi även detta kungliga dop, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Dopet sänds på SVT1 den 1 december kl. 12.

Läs även:

Foto: Kungahuset
Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Annons