Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Arvinge okänd på SVT läggs på is: ”Krävande projekt”

22 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografStina Stjernkvist/SVT
Kattis Ahlström och Niklas Källner var programledare för Arvinge okänd.
Populära SVT-programmet Arvinge okänd har sänt sitt sista avsnitt – och nu har serien lagts på is.
Programledaren Kattis Ahlström berättar att beskedet kom redan i februari, och att man inte vet om programmet någonsin kommer tillbaka.
– Vi har aldrig haft en sådan kontakt som med tittarna i det här programmet. Det har varit fint, säger Kattis Ahlström.
Annons
Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT

I fyra säsonger har programledarduon Kattis Ahsltröm och Niklas Källner hjälpt till att leta reda på okända släktingar och arvingar över hela världen, och Arvinge okänd har blivit en oväntad succé för SVT, som inte hade räknat med publikens stora engagemang.

– Vi nådde ganska snabbt många tittare. Jag tror att alla vi var förvånade – det är ändå ett program som man kan tyckas vara lite svårtillgängligt, med tanke på att det är avlidna människor och okända människors berättelser. Så har det visat sig att det var tvärtom, säger Kattis Ahlström till Aftonbladet.

Arvinge okänd läggs på is – tillbaka tidigast 2023

Men nu lägger kanalen programmet på is, och man vet inte om eller när Arvinge okänd kommer tillbaka i tv-rutan. Samtidigt är Christina Hill, programchef för Fakta/underhållning på SVT, noga med att programmet inte är nedlagt. I stället handlar det om att hämta energi för att kunna ta nya tag.

Annons

– Vi formulerar det så att vi tar en paus. Det är ett otroligt krävande projekt, vartenda avsnitt är som en dokumentär med resor över hela världen. Vi kände att vi behöver ta en paus och omgruppera lite. Ingen mäktade med att gå in direkt i en ny säsong till, en femte säsong, säger Christina Hill till tidningen.

Programmet kommer vara pausat åtminstone 2022 ut, innan man tar upp det igen. Christina menar att pandemin inte haft någon inverkan på programmet, även om de har behövt tänka om med programmets upplägg.

– Nej, men den senaste säsongen blev väldigt påverkad av pandemin, vi kunde ju nästan inte resa alls. Så det är klart att det har påverkat. Nu gick det bra ändå, vi hittat lite kreativa lösningar, säger hon.

Annons