Det var i somras som SVT-profilen Inger Ljung Olsson, 53, blev drabbad av en akut hjärnhinneblödning.

Go' kväll-programledaren kördes i ilfart till sjukhuset och fick tillbringa en längre period på sjukhus, där hon bland annat vårdades i respirator.

På onsdagen dök Inger Ljung Olsson upp i tv-rutan igen, när hon gästade kollegan Beppe Starbrink i Go' kväll.

– Jag är så otroligt tacksam över att du lever. För det är ingen självklarhet att du gör det, sa programledaren Beppe Starbrink i sändningen.

– Nej, det är det ju inte. När man tänker på vad jag drabbades av. Jag var ganska illa däran, svarade Inger Olsson Ljung.

SVT-programledaren fick huvudvärk – sen minns hon inte

Hon berättar för kollegan att hon samma dag hade gjort ett reportage med just Beppe Starbrink, och att hon den kvällen fick väldigt ont i huvudet – något hon tillskrev vätskebrist i sommarvärmen.

– Jag la mig på soffan och min man Gert kommer hem. Sen minns jag inget mer, säger hon i programmet.

Den typen av hjärnhinneblödning hon drabbades av har ungefär 40 procents dödlighet, och att hon efteråt både blev sjuk i lunginflammation och fick blodförgiftning. Hon låg också nedsövd i respirator i flera veckor efter den akuta operationen för att rädda hennes liv.

Inger Ljung Olsson fick lära sig att gå igen

Efter tiden på sjukhus har hon behövt lära sig stå gå och prata på nytt, och i början satt hon i rullstol, innan hon övergick till att använda rullator i flera månader.

Men mot alla odds har Inger Ljung Olsson nu blivit nästan helt återställd, och kan köra bil igen.

– I dag mår jag ju bra. Lite ostadig och yr. Men jag har inga andra men. Jag kan röra mig, prata, se och höra. Men det kan finnas oerhört många följder av en hjärnblödning. Men jag är ganska okej, säger hon i Go' kväll.

Läs mer:

Folkkära SVT-profilen drabbades av hjärnblödning

Tareq Taylors tårar – avslöjar livsfaran i SVT

Mandelmanns tuffa år – operation och ekonomisk kris