Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

SVT visar skandalomsusade dokumentären "Vi överlevde R. Kelly"

30 jan, 2019 
AvSofia Börjesson
Dokumentären "Surviving R. Kelly" (sv. Vi överlevde R. Kelly) slog ner som en bomb när den släpptes i USA i höstas, och sedan dess har kändis efter kändis tagit avstånd från R&B-artisten. I dokumentären får vi nämligen höra ett flertal vittnesmål om sexuella övergrepp.
Annons

Céline Dion och Lady Gaga har gått ut med att de ångrar sina tidigare samarbeten med R. Kelly (Robert Sylvester Kelly), och skivbolaget RCA Records har tagit avstånd från honom. Allt sedan dokumentären Surviving R. Kelly kom ut i USA och hans sexuella övergrepp blottlades i oktober.

Nu kommer skandaldokumentären även till Sverige under namnet Vi överlevde R. Kelly, och från och med torsdagen den 31 januari kan du se den på SVT Play. Dokumentären är uppdelad i en serie om sex delar och kommer även att sändas linjärt på SVT1 med start måndagen den 18 februari klockan 22:30.

Sexvideo med minderårig

I Vi överlevde R. Kelly anklagas R&B-stjärnan för grova sexuella övergrepp mot unga kvinnor och till och med flickor. I den första delen får vi se R. Kelly’s genombrott och hur han som R&B-scenens nykrönte kung sedan inleder relationer med unga sångerskor som han lovar en väg in i musikbranschen.

I den andra delen får vi se hur hans äktenskap med den 15-åriga stjärnan Aaliyah ogiltigförklaras på grund av hennes unga ålder, och i de senare delarna uppdagas fler och fler sexuella kontakter med minderåriga. Bland annat dyker en sexvideo upp som visar honom tillsammans med en 14-årig flicka.

Alla delar i dokumentärserien släpps samtidigt, alltså den 31 januari 2019.

Läs mer:

Annons