Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

The Crown-stjärnan har inte råd med boende

18 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografStewart Cook/Shutterstock, TT.
Hon har blivit känd världen över för rollen som prinsessan Anne i populära The Crown på Netflix.
Men verkligheten ser helt annorlunda ut för Erin Doherty – som inte har råd med ett eget boende.
– Jag gör det inte för pengarna, eller för att kunna köpa en egen lägenhet, säger hon till Sunday Times Magazine.
Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

28-åriga skådespelerskan Erin Doherty har en solklar karriär framför sig, efter att ha spelat prinsessan Anne i två säsonger av Netflix-serien The Crown, vars fjärde säsong precis släpptes på streamingtjänsten.

Men än rullar inte pengarna in, och för Sunday Times Magazine erkänner skådespelerskan att hon inte har råd att köpa en egen lägenhet, trots framgången i serien. Hon bor nu i en lägenhet hon delar med andra, och har inga planer på att kunna flytta ut.

– Herregud nej. Det är verkligheten med mitt jobb. Vem vet? Kärleken är det som håller en flytande. Jag gör det inte för pengarna, eller för att kunna köpa en egen lägenhet. Jag gör det bara för att jag älskar det, säger hon till Sunday Times Magazine.

The Crown-stjärnan Erin vill inte gifta sig efter rollen

Stjärnan konstaterar också att rollen som prinsessan Anne, som är fast i ett olyckligt äktenskap, har gjort henne osugen att själv gifta sig den närmaste framtiden.

Annons

– Att ha tillbringat ett år i ett olyckligt äktenskap som prinsessan Anne har gjort att jag inte är så sugen, säger hon till Sunday Times Magazine.

För stjärnskottet har det varit stort att dela scener tillsammans med giganter som Olivia Colman, Helena Bonham Carter och Tobias Menzies, som alla har omfattande karriärer även innan The Crown.

– De är liksom gudinnor och gudar i vad de gör. Man känner liksom: ”Okej, jag måste bara fokusera och göra mitt bästa”. När jag tittar tillbaka så vet jag inte hur jag klarade av det.

Läs mer:

Annons