Fem intressanta fakta om prinsessan Diana
Slå på ljud

28-åriga skådespelerskan Erin Doherty har en solklar karriär framför sig, efter att ha spelat prinsessan Anne i två säsonger av Netflix-serien The Crown, vars fjärde säsong precis släpptes på streamingtjänsten.

Men än rullar inte pengarna in, och för Sunday Times Magazine erkänner skådespelerskan att hon inte har råd att köpa en egen lägenhet, trots framgången i serien. Hon bor nu i en lägenhet hon delar med andra, och har inga planer på att kunna flytta ut.

– Herregud nej. Det är verkligheten med mitt jobb. Vem vet? Kärleken är det som håller en flytande. Jag gör det inte för pengarna, eller för att kunna köpa en egen lägenhet. Jag gör det bara för att jag älskar det, säger hon till Sunday Times Magazine.

The Crown-stjärnan Erin vill inte gifta sig efter rollen

Stjärnan konstaterar också att rollen som prinsessan Anne, som är fast i ett olyckligt äktenskap, har gjort henne osugen att själv gifta sig den närmaste framtiden.

– Att ha tillbringat ett år i ett olyckligt äktenskap som prinsessan Anne har gjort att jag inte är så sugen, säger hon till Sunday Times Magazine.

För stjärnskottet har det varit stort att dela scener tillsammans med giganter som Olivia Colman, Helena Bonham Carter och Tobias Menzies, som alla har omfattande karriärer även innan The Crown.

– De är liksom gudinnor och gudar i vad de gör. Man känner liksom: ”Okej, jag måste bara fokusera och göra mitt bästa”. När jag tittar tillbaka så vet jag inte hur jag klarade av det.

Läs mer:

The Crown säsong 4 – serien vs. verkligheten i bilder

Inspireras av Dianas stil i The Crown – 13 stilsäkra köp!

Prins Charles iskalla ord till Diana – kvällen före bröllopet

Mest läst