Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Thomas Ritter mötte kärleken på jobbet på TV4

29 jun, 2022 
AvMichaela Mastad
FotografKarin törnblom/tt
Thomas Ritter mötte kärleken på jobbet.
Nyhetsankaret Thomas Ritter blir snart ny programledare för Nyhetsmorgon på TV4.
Men det är inte bara karriären som han har hittat där, utan även hans fru Paula Ciavarella. I en ny intervju berättar Thomas om kärleken som uppstod på jobbet.
Annons
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Nyligen blev det känt att Thomas Ritter tar över stafettpinnen som ny programledare för allas favoritprogram Nyhetsmorgon. Den svenska journalisten Thomas Ritter som vi har sett i Nyheterna och Nyhetsmorgon har arbetat på TV4 till och från sedan 22 år tillbaka.

Men till hösten slutar alla inhoppsjobb på kanalen och han kliver in som ny ordinarie programledare för Nyhetsmorgon, tillsammans med kollegan Rania Shemoun. I en ny intervju med Hänt berättar han om känslorna kring det nya jobbet och hur självklart valet var att tacka ja.

– Att säga ja till Nyhetsmorgon var lätt men däremot är det kanske inte så lätt att lämna Nyheterna för jag trivs väldigt bra på den redaktionen. Men sammantaget var det ändå lätt att säga ja, säger Thomas.

Nya programledarna för Nyhetsmorgon, Thomas Ritter och Rania Shemoun.
Nya programledare för Nyhetsmorgon, Thomas Ritter och Rania Shemoun

Thomas om relationen till Nyhetsmorgon-kollegorna

Den nya programledaren berättar att han ser fram emot att leda programmet tillsammans med Rania Shemoun. De har arbetat tillsammans både på Nyheterna och Nyhetsmorgon och han är jätteglad över att det är deras duo som kommer synas på tv-rutan i höst.

Annons

– Vi har väldigt lätt för att jobba ihop och jag gillar Rania även privat, säger Thomas och fortsätter:

– Vi umgås lite grann privat. Det gör vi. Rania brukar vara i Halmstad på sommaren och min fru kommer från Halmstad så vi har träffats där i bland på stranden och så där.

Programledaren träffade sin livs kärlek på jobbet

Det är inte bara karriären som går bra på TV4 för Thomas. Han har nämligen också hittat kärleken där. Han träffade sin hustru Paula Ciavarella på kanalen och idag har paret barnen Claudia och Isabell tillsammans.

– Hon jobbar också på TV4. Vi träffades på TV4 Stockholm en gång i tiden. Jag vet inte om det var något sånt kungaklick utan vi jobbade tillsammans. Hon var reporter då, eller redaktör, och jag programledare. Så vi jobbade ihop och gillade varandra, säger han till Hänt.

Båda makarna arbetar fortfarande på tv-kanalen än idag och även om paret arbetar helt olika tider får de till livspusslet ändå berättar Thomas.

– Det funkar bättre än man tror. Folk undrar alltid hur sjutton vi får ihop det men det funkar bra. I och med att vi jobbar obekväma tider så är vi lediga då och då i veckorna. Det är väldigt bra med barnen också, det är alltid en som kan lämna och alltid en som kan hämta. Det är nästan alltid någon hemma när de kommer hem, säger han.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons