I åratal jobbade de tillsammans, sida vid sida i TV4:s Nyhetsmorgon, men nu har de båda gått vidare till andra projekt. Peter Jihde bytte arbetsgivare och flyttade till Kanal 3 och Tilde de Paula fick nog av tidiga morgnar och jobbar numera med eftermiddagsprogrammet Efter fem. Men de båda parhästarna har hållit fast vid kontakten, även om det inte blir lika ofta de hörs nu för tiden.

– Vi träffas när vi hinner mellan varven och så där. Men vi tog en fika för inte så längesedan. Han var superinvolverad i det här dokumentärprojektet som han har gjort nu för TV3. Nej, men jag känner superstarkt, vi sitter ihop för all evig framtid känns det som, säger Tilde till Hänt.

Ett tårfyllt farväl efter Nyhetsmorgon

Även Peter Jihde har sagt att han saknar att jobba med Tilde och medgav att de inte träffas lika ofta längre som när han jobbade på TV4. Men det innebär inte att de har sagt upp kontakten helt!

– Men vi har fortfarande kontakt. Vi har en innestående glasprovning tillsammans som vi har fått skjuta upp på grund av coronapandemin. Det är läran om hur glasen påverkar upplevelsen av vinets aromer. Det har varit lite svårt att få till med läget som det varit nu, men det ser jag väldigt mycket fram emot att göra tillsammans med Tilde så fort vi får möjlighet, sa han nyligen till Expressen.

Tilde de Paula Eby bröt ut i gråt i sändningen när Peter Jihde läste upp en avskedsdikt!

Peter berättade även att deras farväl när han lämnade TV4 blev tårfyllt. Vid deras sista sändning tillsammans läste Peter upp en dikt han skrev kvällen innan när han inte kunde sova.

”Tilde de Paula Eby att skiljas från dig blir inte rätt, du har verkligen alla rätt” avslutades dikten, och det fick Tilde att bryta ut i gråt mitt i sändningen.

Läs mer:

Annica, 70, skulle vräkas – tog sitt liv

Madeleines budgetkappa är tillbaka i butik – här hittar du den

Sommaren 85 – här är prylarna och kläderna vi aldrig vill ha tillbaka

Mest läst