Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Tim ”Avicii” Berglings familj och vänner talar ut i ny biografi

14 jan, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografLarry Marano/REX
Tim Bergling, Avicii.
Tim ”Avicii” Bergling hyllades världen över när han levde, och sörjdes när han dog. I år kommer en biografi ut om artisten och personen bakom musiken, där vänner, familjen och kollegor kommer till tals.
Annons
Därför är det bra att promenera varje dagBrand logo
Därför är det bra att promenera varje dag

Den 20 april 2018 kom den omskakande nyheten om att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, gått bort. Han vara bara 28 år när han tog sitt liv.

Senare i år kommer boken Tim – biografin om Avicii ut. Den är skriven av journalisten Måns Mosesson, som fått familjens godkännande att berätta om Tim Bergling.

– Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen. Det ska samtidigt bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i, säger Måns Mosesson i ett pressmeddelande från 2019, då det blev klart att boken skulle ges ut.

Familjen och vännerna berättar

I sitt arbete med att skriva biografin har Måns Mosesson intervjuat Tim Berglings familjemedlemmar, vänner och kollegor inom musikindustrin för att kunna ge en så hel bild av honom som möjligt.

Annons

– Det är nästan svårt att greppa hur stor påverkan Tim Bergling hade, både på musikindustrin i stort och på sina fans över hela världen. Författaren Måns Mosesson har rest i Tim fotspår jorden runt, från barndomens gator i Stockholm till Miami, Ibiza och Los Angeles, för att kunna ge en fördjupad och komplex bild av Tims liv och verk, säger förläggaren Kerstin Almegård i ett pressmeddelande.

Då släpps biografin om Avicii

Efter Aviciis tragiska bortgång har hans pappa Klas Bergling och mamma Anki Lidén arbetat för att motverka psykisk ohälsa och självmord. De har till exempel startat stiftelsen Tim Bergling foundation som bland annat stöttar organisationen Mind och deras självmordslinje.

Delar av intäkterna för boken, det som tillfaller Avicii AB, kommer gå till stiftelsen.

Tim – biografin om Avicii ges ut på Albert Bonniers förlag och kommer ut den 16 november i år.

LÄS MER:

Annons