Netflix och andra streamingtjänster har gett oss ett helt nytt sätt att sträcktitta på serier – därför behöver vi ständigt nya tips! Här tipsar vår systersajt ELLE.se om sex Netflix-serier som du bör hålla koll på – och se – under 2017.

1. 13 reasons why

Skapare: Brian Yorkey
Premiär: 31 mars 2017

Selena Gomez är exekutiv producent för denna fantastiska ungdomsserie. Handlingen kretsar kring high school-studenten Hannah som tar sitt liv och lämnar efter sig 13 kasettband där hon berättar om sitt liv och varför hon valde att avsluta det. ELLE har sett premiäravsnittet och det innehåller allt man kan önska av en serie: spänning, kärlek och ett fantastiskt soundtrack, som till och med innefattar lite Joy Division. Dessutom beskrivs den som en mix av Veronica Mars och Twin Peaks. Kan det bli bättre?

https://www.youtube.com/watch?v=JebwYGn5Z3E

2. Five Came Back

Regissör: Laurent Bouzereau
Premiär: 31 mars 2017

En dokumentärserie i tre delar, baserad på Mark Harris book Five Came Back: A Story of Hollywood and the Second World War. Serien berättar hur fem kända Hollywoodregissörer pausade sina karriärer på hemmaplan och istället valde att åka för att dokumentera kriget.

3. Mindhunter

Skapare: Mark Olshaker, John Douglas, Joe Penhall
Premiär: Oktober 2017

David Fincher, som tidigare jobbat med Fight Club, Gone Girl, House of Cards och The Soial Network, har ett finger med i Mindhunter, som exekutiv producent för fyra avsnitt. Thrillerserien är baserad på boken Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit och handlar om två agenter från FBI som intervjuar seriemördare i hopp om att lösa olösta fall.

4. Dark

Skapare: Baran Bo Odar, Jantje Friese
Premiär: Hösten 2017

Den tyska serien Dark är ett familjedrama som kretsar kring två barn som försvinner. Det vänder upp och ned på en hel stad, och under seriens gång uppdagas ett helt gäng familjehemligheter. Vissa medier har kallat serien för ”den tyska versionen av Stranger Things”.

5. Hot Girls Wanted: Turned on

Regissör: Rashida Jones
Premiär: Våren 2017

Skådespelerskan Rashida Jones gör sin debut som regissör för denna dokumentärserie, som tar avstamp i dokumentären Hot Girls Wanted. Den sex avsnitt långa serien fokuserar på porr i dagens digitala värld. I intervjun nedan hör ni Rashida tala om serien.

6. Suburra

Producenter: Cattleya
Premiär: 2017

Älskade du Gomorrah? Då är Suburra något för dig. Serien, som är en kriminalserie, är nämligen gjord av samma team av producenter. Suburra är Netflix första originalserie på italienska och handlar om hur kyrkan, politiken och den undre världen samverkar i ett nät av korruption. Trailern nedan är hämtad från filmen Suburra, på vilken serien är baserad.

Självklart är vi också nyfikna på ett par andra Netflix-produktioner i vår. Glow, som kvinnor inom wrestling, är en av dem.

Foto Netflix

Läs även:

Glädjebeskedet: Nu blir Solsidan långfilm!
Äntligen! Här första klippet från Skam säsong 4
Här är serierna vi ser fram emot i vår

Artikeln publicerades ursprungligen på ELLE.se.