Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Tittarna rasar mot romansen i The Crown: "Smaklöst"

19 nov, 2019 
AvMalin Ny
the crown
Succéserien "The Crown" säsong 3 hade premiär i dagarna och har redan rört upp heta känslor i Storbrittanien. Anledningen? Att det antyds att drottningen ska ha haft en affär med Lord Porchester.
Annons

Den populära tv-serien ”The Crown”, vars tredje säsong hade premiär i dagarna på Netflix, skildrar drottning Elizabeths tid på den brittiska tronen med allt från kärleksintriger till politiskt maktspel. Den nya säsongen skildrar perioden mellan 1964 och 1977 och har redan hunnit röra upp heta känslor i Storbritannien.

Anledningen till det är att det i de nya avsnitten antyds att drottningen ska ha haft en utomäktenskaplig affär med sin hästkapplöpningstränare Lord Porchester. I serien kan tittarna se hur drottningen och ”Porchie” besöker hästgårdar i olika länder, och när hon återvänder hem ifrågasätter maken Prins Philip deras relation, varpå drottningen då svarar:

”Om du har något att säga, säg det nu. Annars, om du ursäktar, så är jag upptagen.”

Drottningen med Lorch Porchestser.
Drottningen med Lorch Porchester.

Rykte som funnits i decennier

Att drottningen och Lord Porchester ska ha haft en romans är ett rykte som har funnits i flera decennier och de båda ska ha stått varandra nära till det att han gick bort 2001. Att de faktiskt hade en romans finns det inga egentliga bevis för och i en intervju med The Sunday Times kritiserar Dickie Arbiter, drottningens tidigare pressekreterare, hårt vad som antyds i ”The Crown”.

– Detta är mycket smaklöst och totalt ogrundat. Drottningen är den sista person i världen som någonsin skulle överväga att titta på en annan man.

Olivia Colman som drottning Elizabeth i The Crown.
Olivia Colman som drottning Elizabeth i The Crown.

Foto: TT

Annons