Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Tom Hanks kärlekshistoria med hustrun Rita Wilson – efter 33 år

06 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografJavier Rojas
Tom Hanks och Rita Wilson är ett av Hollywoods allra mest stabila par.
Efter 33 år som gifta och med fyra barn mellan sig är parets kärlek starkare än någonsin.
Här är deras kärlekshistoria.
Annons
Hollywoods mest ikoniska kändisparBrand logo
Hollywoods mest ikoniska kändispar

Från början var det inte alls självklart att det skulle bli Tom Hanks och Rita Wilson. När de två skådespelarna träffades under inspelningen av den numera kultklassade serien Bosom buddies i mitten av 80-talet var Tom Hanks gift med sin första fru Samantha Lewes, som han hade två små barn med.

Men det gick inte heller att bortse från den omedelbara kemi som uppstod mellan skådespelarna. När de också spelade i filmen Volunteers 1985 kunde Tom Hanks inte bortförklara sina känslor längre.

– Rita och jag bara tittade på varandra och vips, det var det, har Tom Hanks berättat.

Rita Wilson har sagt att det var makens förmåga att berätta en historia som gjorde att hon föll för honom.

Tom Hanks och Rita Wilson 2001.

– Vi kom överens direkt. För det första älskar jag en bra historieberättare. Så vem som helst som kan berätta en bra historia, det är jag med på. Han får mig att skratta hela tiden.

Annons

Skilde sig från första frun

Tom Hanks skilde sig från Samantha Lewes 1987, efter nio år som gifta. Året därpå gifte han sig i stället med Rita Wilson i stället. Tom Hanks menar att han var för ung för att gifta sig när han gjorde det första gången 1978, och att det var av fel anledningar, då han själv var ett skilmässobarn.

– Jag letade efter något jag inte hade haft själv som barn... Jag var för ung och osäker för äktenskap. Jag var 23, och min son Colin var redan två när jag gifte mig första gången. Jag var inte riktigt redo att ta på mig de åtagandena, har Hanks sagt.

När han gifte sig med Wilson i april 1988 så blev det rätt, och paret firade sin 33:e bröllopsdag i år.

Rita Wilson och Tom Hanks har varit gifta i 33 år.

Som gifta har paret jobbat ihop många gånger – det var inget de lämnade bakom sig när de blivit ihop. Rita Wilson har exempelvis en roll i Hanks klassiska film Sömnlös i Seattle.

Annons

Tom Hanks hyllning till frun och barnen

Tom Hanks och Rita Wilson har sammanlagt fem barn. Forrest Gump-skådespelaren hade sonen Colin och dottern Elizabeth Ann innan han blev ihop med Rita Wilson. Rita, som inte hade några barn innan, födde sedan sönerna Chet och Truman.

När Tom Hanks tog emot det prestigefulla Cecil B. DeMille-priset för en lång karriär på Golden globe-galan 2020 så höll han ett emotionellt tal till frun och sina fem barn, då han räknade in äldsta sonen hustru, Samantha Bryant.

– En man är välsignad som har en familj som sitter så här. En fru som är fantastisk på alla sätt, som har lärt mig vad kärlek är. Fem barn som är modigare och starkare och visare än vad deras pappa är.

Annons