Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Top Dog av Jens Lapidus blir tv-serie på TV4 och C More

14 okt, 2019 
AvEmma Castman
Succéförfattaren Jens Lapidus senaste boktrilogi Top Dog kommer att bli tv-serie på C More och TV4 – och i huvudrollerna syns Josefin Asplund och Alexej Manvelov. Det avslöjades på tv-mässan i Cannes.
Annons

Redan i februari förra året meddelade produktionsbolaget Filmlance att de köpt rättigheterna till författaren Jens Lapidus succéböcker VIP-rummet, Sthlm Delete och Top Dog.

Nu står det klart att boktriologin blir tv-serien Top Dog på C More och TV4 – det avslöjade Bonnier Broadcasting under tv-mässan MIPCOM i Cannes.

– Det är spännande att Top Dog nu har blivit tv-serie. Utifrån det jag har sett kan jag säga så här: det kommer att bli dunder. Jag har inte varit inne och pillat i detaljer, men det viktigaste med adaptioner av mina verk är att autenticiteten består. Äktheten ska genomsyra allt och där utgör manus, regi och skådespelarna de grundläggande byggstenarna, säger Jens Lapidus, i ett pressmeddelande.

Top Dog: Handling och skådespelare

Jens Lapidus berättelse handlar om den drivna affärsjuristen Emily Jansson och den före detta brottslingen Teddy Maksumi. Två olika karaktärer som vill åt helt olika håll. Hon vill upp. Han vill ut. Hon vill trygga sin framtid, han vill lämna sitt gamla liv.

Annons

Ett mystiskt försvinnande förenar dock det omaka paret, som båda tvingas tänka om när de hamnar mitt i en smutsig härva där ingenting är vad det ser ut att vara.

Huvudrollerna spelas av Josefin Asplund, känd från bland annat Himmelsdalen och Vikings, och Alexej Manvelov, känd från bland annat Sthlm Rekviem och Chernobyl.

– Jag gick igång på hur de här världarna och karaktärerna möts och skildras, hur olika de är men ändå så lika, att Emily är en hårt arbetande karriärist som ska upp i toppen och att det får ta ett tag innan vi lär känna henne på djupet. Det är något som känns sällsynt och spännande. Det har dessutom varit en ynnest att få jobba med ett så professionellt team! Det har varit hög nivå och kvalité på den här produktionen och det märks i slutresultatet, säger Josefin Asplund i pressmeddelandet, och Alexej Manvelov tar vid:

– Det är intressant hur två sociala ytterligheter sammanvävs i samma historia, men det som verkligen är sällsynt, och som fick mig att vilja vara en del av Top Dog, var hur autentiskt Teddys resa, dilemman och relationer var skrivna, och med regissörens vision för projektet så visste jag att det var en vinnare. Top Dog är berättat med mycket omsorg från alla avdelningar. Inspelningen ställde höga krav på kreatörerna, och det engagemanget syns, och känns, i materialet.

Annons

Då har Top Dog premiär på TV4 och C More

Top Dog har premiär under 2020 och serien kommer att bestå av åtta delar. Manus har skrivits av huvudförfattaren Veronica Zacco tillsammans med Josefin Johansson, Amanda Högberg, Linnea Möller Lindh, Dunja Vujovic, Lovisa Milles, Gunnar A.K. Järvstad och Alexis Almström.

Förutom Josefin Asplund och Alexej Manvelov syns bland andra Gustav Lindh, Peter Gardiner, Christian Hillborg, Joel Spira, Kardo Razzazi, Mahmut Suvakci, Bekzod Kuliev, Amanda Ooms, Lina Englund och Felice Jankell på rollistan.

Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4

Läs mer:

Annons