Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

TV4-profilen Matilda Bozas allvarliga sjukdomskamp med corona

07 jan, 2021 
Covid-19 härjar i hela landet, och så även i TV4-huset.
Efter att Nyhetsmorgon-profilerna Steffo Törnqvist och Jenny Alversjö varit sjuka, berättar nu nyhetsankaret Matilda Boza om sin sjukdomskamp mot viruset, som gjorde att hon hamnade på sjukhus.
”Efter flera dagar med hög feber fick jag åka till akuten med tung andning. Otroligt tacksam för sjukvården”, skriver hon på Instagram.
Annons
Fem vanliga frågor och svar om covid-19Brand logo
Fem vanliga frågor och svar om covid-19

TV4-profilen Matilda Boza sällar sig till kollegerna på TV4 som har varit sjuka i coronaviruset.

Boza, som främst är nyhetsankare i TV4-nyheterna men också syns allt oftare i Nyhetsmorgon berättar nu öppet om sin tuffa kamp mot covid-19, som gjorde att hon hamnade på sjukhus.

TV4-nyhetsankaret blev sjuk för en månad sedan, och blev så illa däran att hon fick köras akut till sjukhus.

”Alla kan drabbas! För en månad sedan testade jag positivt för covid-19. Efter flera dagar med hög feber fick jag åka till akuten med tung andning”, skriver hon på Instagram, till en bild på sig själv i sjukhuskläder i en sjukhussäng.

I dag mår Matilda bra igen, och hon skriver att hon är tacksam över den svenska sjukvården.

”Otroligt tacksam för sjukvården och för att jag mår bra idag. Ta hand om er”, avslutar hon sitt inlägg på Instagram.

Bland kommentarerna får hon stöd av TV4-kolleger. Bianca Ingrosso, som är jurymedlem i Talang på kanalen, skickar hjärtan, och Efter fem-profilen Henrik Alsterdal skriver att han är glad att hon mår bra igen.

Annons

”Skönt att du är på benen igen vännen! Kram”, skriver Alsterdal.

”Skönt att du mår bra igen gumman”, skriver Rania Shemoun Olsson, som också är nyhetsankare på kanalen.

Jenny Alversjö och Steffo Törnquist sjuka i corona

Matilda Boza har säkert också kunnat få stöd från andra TV4-kolleger som också varit ordentligt sjuka i covid-19. Strax innan USA-valet insjuknade Jenny Alversjö i viruset, och blev sängliggande när hon egentligen skulle programlett TV4:s valvaka.

Även Nyhetsmorgon-programledaren Steffo Törnquist blev riktigt illa däran i corona, och har berättat att även han hamnade på sjukhus.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa Steffo efter skräckupplevelsen.

Läs mer:

Annons