Under söndagsmorgonen, mer exakt klockan 03.00, drog vi tillbaka klockan en timme till 02.00. Detta innebar att vi fick en extra timmes sömn. Tidsomställningen var något som uppmärksammades i TV4:s aktualitetsprogram Efter fem – men det blev lite fel. I programmet råkade studioreportern Sofia Geite, 37, säga tvärtom.

– Ja, man drar ju tillbaka klockan då kan man säga. Några som drabbas lite extra av det här är ju småbarnsföräldrar, sa hon i progremmet och förklarade att småbarnsföräldrarna på söndagsmorgonen tvingades göra alla morgonsysslor ännu tidigare:

– Nu ska detta ske en timme tidigare. Även mjölkbönder som ska mjölka sina kossor en annan tid.

Senare i programmet förtydligade programledarna missen, men tittarna var inte sena med att reagera. På Efter Fems Instagram-konto är det ett flertal som påpekar felsägningen.

”Men ärlig talat! Tycka vad man vill om vintertid, men vad gäller alla barnfamiljer så är det väl ändå på så vis att barnen får sova EN TIMME EXTRA?! Är klockan 7 på morgonen och den flyttas tillbaka till klockan 6 så får man ju en timme igen innan klockan blir 7. Hur kan ni förbereda ett helt inslag utan att någon upptäcker hur bakvänt nu resonerat?”, skriver en upprörd tittare.

”Men nu blev det tokigt, vi ställer tillbaka klockan, får sova en timme längre, dessutom blir helgen extra lång”, skriver en annan.

”När man flyttar tillbaka klockan en timme så behöver man INTE klä på barnen tidigare, utan man får en timmes sovmorgon”, skriver ännu en.

TV4:s svar efter missen

På två av kommentarerna på Instagram-kontot har TV4 svarat på kritiken.

”Ibland blir det fel i direktsändning, vi är inte mer än människor. Självklart har du rätt i att man får en timma extra på morgonen. Detta förtydligades även av programledarna själva senare i sändningen”, skriver TV4 i ett av svaren.

”Ja där blev det lite tokigt, men vi är bara människor och ibland blir det fel i direktsändning. Du har givetvis helt rätt i att det blir en timma extra”, skriver de i det andra.

FOTO: TV4, Instagram

Utvald läsning

Femina