Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

TV4:s nya besked om Leif GW i Nyhetsmorgon

08 sep, 2020 
Leif GW
Leif GW Persson är en omtyckt profil i tv-rutan och Nyhetsmorgons tittare är snabba att reagera när han är frånvarande från programmet.
Nu berättar TV4 varför kriminologen inte var med i söndagens avsnitt.
Annons

[YouPlaySinglePlayer video=”517,355,282405″ ap mute ]

Den folkkäre kriminologen Leif GW Persson, 75, har en lång karriär bakom sig. Han har genom åren synts i flera olika program, bland annat Efterlyst, Veckans brott och Brottsjournalen. Det sistnämnda har han jobbat med sedan 2018, tillsammans med programledaren Jenny Strömstedt, 47. Men tidigare i år meddelade Leif att den senaste säsongen av Brottsjournalen blev hans sista.

Kriminologen har alltså varit med flera olika tv-kanaler, men nu är han mest aktuell på TV4 då han medverkar i Nyhetsmorgon. Men på grund av coronapandemin har han inte varit fysiskt närvarande sedan i mars, utan medverkat via länk.

När det beslutades avslöjade han att det inte är han själv som har tagit beslutet att vara isolerad.

– Det är inte så att jag är dålig utan min omhändertagande omgivning som sagt åt mig att jag inte ska träffa någon och nu sitter jag här, för det är den jag ska skyddas ifrån tydligen, sa Leif i Nyhetsmorgon.

Annons

Kriminologen berättade då att han inte trivs speciellt bra i sin nya livssituation men att han försöker hålla humöret uppe.

– Man får försöka göra det bästa av läget.

Många bollar i luften

Tv4:s besked om Leif GW Persson

Under söndagens Nyhetsmorgon var det flera tittare som undrade vart den folkkäre kriminologen var, som inte dök upp i tv-rutan i vanlig ordning.

Detta ger nu TV4 svar på genom en kommentar på Instagram.

”GW är ledig denna fina söndag”, skrev de som svar till en undrande tittare.

FOTO: TV4/TV4play/ Robin Lorentz-Allard/TT

Läs mer:

Annons