Leif GW

[YouPlaySinglePlayer video=”517,355,282405″ ap mute ]

Den folkkäre kriminologen Leif GW Persson, 75, har en lång karriär bakom sig. Han har genom åren synts i flera olika program, bland annat Efterlyst, Veckans brott och Brottsjournalen. Det sistnämnda har han jobbat med sedan 2018, tillsammans med programledaren Jenny Strömstedt, 47. Men tidigare i år meddelade Leif att den senaste säsongen av Brottsjournalen blev hans sista.

Kriminologen har alltså varit med flera olika tv-kanaler, men nu är han mest aktuell på TV4 då han medverkar i Nyhetsmorgon. Men på grund av coronapandemin har han inte varit fysiskt närvarande sedan i mars, utan medverkat via länk.

När det beslutades avslöjade han att det inte är han själv som har tagit beslutet att vara isolerad.

– Det är inte så att jag är dålig utan min omhändertagande omgivning som sagt åt mig att jag inte ska träffa någon och nu sitter jag här, för det är den jag ska skyddas ifrån tydligen, sa Leif i Nyhetsmorgon.

Kriminologen berättade då att han inte trivs speciellt bra i sin nya livssituation men att han försöker hålla humöret uppe.

– Man får försöka göra det bästa av läget.

Många bollar i luften

Men Leif gör mer än alla nämnda tv-program. I en intervju med Svenska Dagbladet har han tidigare berättat att han tjänar en hel del pengar på annat, framför allt på sina böcker och på sitt eget vin.

– Jag tjänar skitmycket pengar, ungefär hundra miljoner per år. Ett par miljoner i veckan ungefär. Den som säger att pengar inte betyder något snackar skit. Det är en frihet att aldrig behöva kolla efter röda prislappar, berättade han.

Han har även planer på att utöka sitt bolag, där frun Kim Persson, 62, är vd.

– Jag hoppas kunna få igång försäljning av mitt eget snus om några år, jag har en projektgrupp som jobbar med det nu. Får jag det på fötter kan det bli kolossalt lönsamt. Sen får det räcka med projekt för mig, förklarade Leif GW Persson då.

Tv4:s besked om Leif GW Persson

Under söndagens Nyhetsmorgon var det flera tittare som undrade vart den folkkäre kriminologen var, som inte dök upp i tv-rutan i vanlig ordning.

Detta ger nu TV4 svar på genom en kommentar på Instagram.

”GW är ledig denna fina söndag”, skrev de som svar till en undrande tittare.

FOTO: TV4/TV4play/ Robin Lorentz-Allard/TT

Läs mer:

Jan Guillou om den spruckna vänskapen med Leif GW Persson

Utvald läsning

Femina