Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ulrika Jonssons kritik mot avklädda bilden: Gör mycket skada

30 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografKen McKay/ITV/Shutterstock/TT.
Ulrika Jonsson.
Omslaget till Jennifer Lopez nya singel In the morning har väckt mycket uppmärksamhet – då stjärnan poserar helt naken, med bara sin förlovningsring.
Nu kritiseras den 51-åriga stjärnan av svensk-brittiska Ulrika Jonsson, som tror att bilden kan göra stor skada.
”Att skapa orealistiska förväntningar gör så mycket skada och den här perfektionens slaveri som skapas måste få ett slut”, skriver Jonsson i en krönika i The Sun.
Annons
Åtta saker du inte visste om Jennifer LopezBrand logo
Åtta saker du inte visste om Jennifer Lopez

Jennifer Lopez har fyllt 51 år, något som är svårt att tro när man ser omslaget till hennes nya singel In the morning. Stjärnan har väckt uppmärksamhet världen över då hon poserar helt naken i profil, med sin förlovningsring som enda accessoar.

Medan många har hyllat Jennifer Lopez och är imponerade över hur snygg hon är, kommer det också en hel del kritik. Svenska Ulrika Jonsson, som är en välkänd tv-profil i Storbritannien har nu gått ut och kritiserat både bilden och Jennifer Lopez för att skapa omöjliga skönhetsideal. I en krönika i The Sun skriver Jonsson att artisten ”har ett onaturligt snyggt utseende för den åldern” och: ”Att skapa orealistiska förväntningar gör så mycket skada och den här perfektionens slaveri som skapas måste få ett slut”.

Ulrika Jonssons kritik mot J Lo: Sätter omöjliga ideal

Ulrika Jonsson konstaterar att det är lätt att vara snygg när man fotas av världsberömda fotografer och sedan retuscheras – men att man också har ett val gällande hur man vill framställa sig själv, och att det finns ett ansvar för att inte bidra till omöjliga ideal.

Annons

”De blir fotograferade av de bästa och skulle inte låta något passera utan ett bra filter. Och tveklöst, om jag hade samma förutsättningar så skulle ni kanske få se en annorlunda Ulrika Jonsson än den jag visar upp på sociala medier. Men den här jakten på perfektion, tror jag kommer göra väldigt stor skada”, skriver Ulrika Jonsson i The Sun.

I kolumnen får även Jennifer Aniston en känga – för att hon kan göra yoga. Ulrika Jonsson menar att Hollywoodstjärnans videos på sociala medier där hon är vig och smidig när hon gör yoga kan få många kvinnor att hata sig själva.

”Det är illa nog att en uttorkad gamling känner så här, blek och meningslös, av dessa bilder. Men jag är riktigt orolig över effekten det kan ha på alla kvinnor, unga eller gamla, kända eller normala”, skriver Ulrika Jonsson.

Läs mer:

Annons