Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Valter Skarsgård: Alla i familjen är privata av sig

30 dec, 2021 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Valter Skarsgård
Valter Skarsgård har gått i sin pappa Stellans fotspår, precis som sina bröder Alexander, Bill och Gustaf också gjort. Nu berättar skådisen om varför han helst inte pratar om sina kända syskon.
Annons
Stellan Skarsgårds åtta barn - allt du vill vetaBrand logo
Stellan Skarsgårds åtta barn - allt du vill veta

Ännu en Beck-film kom ut under julen, den 43:de i ordningen. Och precis som i filmerna innan ser vi fortfarande Peter Haber i rollen som utredaren Martin Beck. En karaktär som nu dyker upp mer än tidigare i filmen är Martin Becks barnbarn Wilhelm som vuxit upp, och som spelas av Valter Skarsgård.

Det är långt ifrån första gången vi ser Valter Skarsgård skådespela. Nu mera dyker han upp i var och varannan svensk produktion – senast under hösten såg vi honom i Viaplays Zebrarummet.

Om nya uppdraget med Beck-filmen säger han:

– Jag förberedde mig genom att se alla 42 filmer i sträck, samma höst som jag filmade Zebrarummet, 2020. När jag hade kommit halvvägs tänkte jag att det kanske var lite väl mycket att ta på sig, men då var det ”försent”, säger Valter i en intervju med Expressen.

Annons

Valter om att slå internationellt

Nu gör sig Valter redo för att axla rollen som Börje Salming i filmen om hockeylegendaren – eller, han har gjort sig redo sedan han landade rollen för tre år sedan. Han ligger i hårdträning och tränar både hockey och går på gym med privattränare.

Tre av Valters äldre syskon har precis som han valt att gå i sin pappa Stellan Skarsgårds fotspår. Alexander, Bill och Gustaf har slagit internationellt, något som Valter också skulle tycka var kul att göra. Det är däremot inget måste.

– Jag ser det inte som att: ”Jag ska till Hollywood”, men absolut jag tycker att det är kul att skådespela på engelska, jag gillar det och tycker att svenska kan vara svårt i dialogen. Engelska känns naturligare. Hur jag jobbar kan jag tycka att det är svårare ibland. Oavsett vad vill jag bara göra så bra projekt jag kan och livnära mig på detta. Om det innebär att man är med i Star Wars eller jobbar i Trollhättan, spelar ingen roll – jag vill bara ha kul.

Flera av syskonen Skarsgård har gått i samma fotspår som sin pappa Stellan.

”Alla i vår familj är ganska privata av oss”

Något Valter helst inte pratar om i intervjuer är sina syskon.

– Jag tycker att frågor om min familj gör att fokuset kan hamna snett. Om jag gör press för Beck och frågorna handlar om Alex så blir det konstigt. De gör sitt och jag gör min grej. Sen är det kul att de är så framgångsrika och jag önskar dem all lycka, det har inget att göra med vår relation, men för mig är inte det intressant att prata om. Alla i vår familj är ganska privata av oss, säger Valter till Expressen.

Annons