ari behn

På juldagen gick Ari Behn bort, blott 47 år gammal.

Författaren, och Märtha Louises före detta make, hade valt att avsluta sitt liv.

Ari Behns sista samtal med vännen

Nu kommer nya uppgifter om hans sista tid i livet. Vännen Per Heimly talade med Ari Behn dagen innan, på julafton, och uppmanade honom att hålla ut.

Prins Daniel fällde tårar under Ari Behns dotters tal.

– Jag pratade med honom på julafton och var tydlig med att han skulle hålla ut, att allt skulle bli bättre. Man måste bara ta sig genom smärtan, man måste hålla ut, säger Heimly i NRK:s minnesprogram om Ari Behn. 

Ari Behn fördes till den sista vilan i fredags. Dottern Maud höll då ett tal som rörde alla till tårar. Bland de som grät i kyrkan fanns prins Daniel. I talet till sin far berättade Maud om en julklapp hon aldrig hann ge fadern.

Dottern Mauds tal till Ari Behn

– Jag skulle ge den här tavlan till dig i julklapp. Jag var så spänd på att få se sin reaktion, vi skulle fira jul och jag gladde mig så att få se dig igen. Nu får jag aldrig se ditt leende igen och dina snälla ögon. Alltid när du såg det jag ritat hoppade du upp och ner och ropade hur bra de var. Nu får jag aldrig visa dig min bästa teckning jag gjort av dig, sa hon.

Ari Behn med flickvännen Ebba Rysst Heilmann

Ari Behn tillsammans med flickvännen Ebba Rysst Heilmann på utställningen ”Tre soesken” i Moss 2017.

Hon uppmanade också alla som lider av psykisk ohälsa att söka hjälp.

– Du har har hållit det hemligt hur du mått. Du har varit psykiskt sjuk i många år. Du trodde inte att det fanns en utväg. Där tog han fel. Det finns alltid en utväg, sa hon.

Mest läst