10 Kändisar som får oss att vilja färga håret rosa
Slå på ljud

Du har säkert någon gång visat din frisör en bild på en kändis och sagt ”exakt så där vill jag ha håret, tack”. Det tilltaget är du inte ensam om.

– Kändisar är förmodligen fortfarande den största inspirationen för kvinnor när det gäller deras frisyrer, säger en talesperson för kosttillskottföretaget Vitabiotics till tidningen The Sun.

De har nyligen gjort en undersökning med 2000 kvinnor där de försökt ta reda på vem som är deras största inspiration när det kommer till frisyrer.

– Många kvinnor har en kändis i åtanke när de tänker på sin drömfrisyr, oavsett om det gäller att skaffa en liknande stil eller bara drömma om att ha ett sådant hår. Och även om vissa kändisfrisyrer kanske inte verkar möjliga för dig på grund av din typ av hår så finns det inget som hindrar dig från att i alla fall försöka kopiera de där glänsande lockarna, säger en talesperson för företaget som genomfört undersökningen.

Rachels frisyr från Vänner fortfarande i topp

Vem toppar då denna lista? Inte helt överraskande är det Jennifer Aniston, mest känd för sin roll som Rachel i Vänner. Under det decenniet som tv-serien sändes blev hon en riktig hår-ikon och kvinnor världen över kopierade hennes honungsblonda svall med böjda toppar. Trots att det är 16 år sedan som serien slutade att sändas så är Jennifer Aniston fortfarande den kändis som kvinnor helst av allt vill se ut som när det kommer till håret.

Jennifer Aniston om sitt hår

Själv har skådisen dock aldrig varit speciellt förtjust i sin karaktärs frisyr. Under en period var hon till och med lite irriterad på stylisten Chris McMillan som var den som skapade den klassiska Rachel-frisyren.

– Jag älskar Chris, men samtidigt blev han ett plågoris för mig eftersom det var han som startade den där förbannade Rachel-frisyren som inte var min bästa look. Jag tycker att det var den fulaste frisyr jag någonsin har sett, har Jennifer Aniston sagt till Allure.

Fler kändiskvinnor på listan över mest populära frisyrerna

På en hedrande andraplats hamnar, inte heller helt överraskande, Kate Middleton. En annan brittisk kunglighet som också finns med på listan är Meghan Markle som hamnar på en fjärdeplats. Andra populära frisyrer är Beyoncés svall, Taylor Swifts lugg, Shakiras härliga burr och Julia Roberts klassiska Hollywoodlockar.

Här är hela listan på kändisfrisyrerna vi helst vill ha:

1: Jennifer Aniston, skådespelare.
2: Hertiginnan Kate, kunglighet.
3: Michelle Keegan, skådespelare.
4: Hertiginnan Meghan, kunglighet.
5: Julia Roberts, skådespelare.
6: Beyonce, artist.
7: Ariana Grande, artist.
8: Taylor Swift, artist.
9: Jennifer Lopez, skådespelare/artist.
10: Shakira, artist.
11: Selena Gomez, artist.
12: Blake Lively, skådespelare.
13: Gigi Hadid, modell.
14: Claudia Winkleman, programledare.
15: Jennifer Lawrence, skådespelare.
16: Katy Perry, artist.
17: Kim Kardashian-West, tv-personlighet.
18: Reese Witherspoon, skådespelare.
19: Rita Ora, artist.
20: Rochelle Humes, artist.

Foto: TT

LÄS MER:

19 kändisar med rosa hår – se bilderna här

Jennifer Lopez visar upp sitt naturligt lockiga hår

Hollywoodstjärnornas största hårförändringar

Mest läst