victoria

Victoria blir bara mer och mer drottninglik. Den här hösten har hon arbetat mer än någonsin och efter kungens beslut, att krympa kungafamiljen på titlar, har hon en ännu mer central roll i den kungliga representationen.

Kronprinsessan vid pappa kungens sida

De senaste veckorna har Victoria spridit sin kungliga glans i både Danmark, Island, Japan och Bosnien och Hercegovina. Och under Tokyo-besöket fick hon ju dessutom representera vid pappa kungens sida på den högtidliga kröningen.

kung carl gustaf kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria följde med kungen till Tokyo.

Ja, Victoria rör sig självklart i mingelsammanhang med Máxima och Mathilde och det är enkelt att föreställa sig hur hon själv kommer att bära upp titeln drottning en dag.

Victorias rekordtuffa arbetshöst

Att resa och stärka Sveriges relation med andra länder är förstås viktigt men Victoria är lika mån om att hålla sig à jour med allt som händer härhemma. Tidigare i veckan besökte hon till exempel Fryshusets avhopparverksamhet i Malmö, för att få information om polisens insatser i staden. Och för ytterligare ett par dagar sedan bjöd kronprinsessparet in Linda Staaf, biträdande kommenderingschef på polisen, för att diskutera hur man kan förhindra gängkriminalitet.

Det framtida uppdraget, som Sveriges statschef, är någonting som kronprinsessan har i åtanke hela tiden. Och det påverkar även vilka uppdrag hon väljer att göra eller inte göra.

 

Läs mer:

Victoria bär den perfekta höstklänningen – här kan du köpa den

Utvald läsning

Femina