8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)
Slå på ljud

Det var när den tvååriga katten Fu Fu:s människofamilj skulle resa iväg för att fira det kinesiska nyåret som den hjärtskärande videon spelades in.

Fu Fu:s matte, som bara omnämns som ”fröken Meng” i Daily Mail-artikeln, skulle åka till sina föräldrar och hade ordnat så att katten skulle få vatten och mat under hela tiden, samt ställt in ett övervakningssystem med kamera och högtalare så att hon skulle kunna prata med katten under resan. Hon säger till den brittiska tidningen att hon inte ville ta med katten på resan eftersom han är blyg och inte gillar nya människor – men efter att ha sett hur han reagerade på att lämnas ensam tänker hon kanske annorlunda nästa gång.

10 tecken på att din katt verkligen älskar dig

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Katten gråter när matte pratar över högtalare

I klippet som har blivit viralt på kinesiska motsvarigheten till Tiktok, Douyin, så kommer Fu Fu fram till kameran när Meng kallar på honom. I videon ser man hur den gråa kattens ögon glänser av tårar, och han är märkbart orolig. I klippet hörs matte säga ”saknar du mig” och ”jag kommer hem om några dagar” till den gråtande katten. När Meng pratar syns katten titta mot dörren innan han rör vid kameran med sin lilla tass.

– Jag kände mig hjärtekrossad när jag såg det här. Jag hade planerat att stanna hemma hos mina föräldrar i en vecka, men vi återvände till Xuzhou tidigt, säger Meng till Daily Mail.

Klippet har nu setts av åtta miljoner personer och fått över 250 000 kommentarer. Vissa påpekar att rinnande ögon hos katter kan vara ett sjukdomstecken, men Meng menar att Fu Fu har undersökts och är fullt frisk.

”Jag tycker så synd om honom”, kommenterar en person.

”Han saknar inte dig. Han saknar fisken”, retas en annan.

Jessica, 45, bor med man och två barn på 24 kvadrat utan rinnande vatten

Mest läst