Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Videon visar hur katten gråter – när den lämnats kvar ensam

25 feb, 2021 
Katten Fu Fu väcker uppmärksamhet världen över som ”den gråtande katten”.
När Fu Fu:s familj reste bort syntes katten gråta inför den övervakningskamera de hade satt upp – och nu ömmar alla som ser den grå kattens ledsna ögon.
”Jag tycker så synd om honom”, skriver en person.
Annons
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)Brand logo
8 kändisar som älskar sina husdjur (FEMINA)

Det var när den tvååriga katten Fu Fu:s människofamilj skulle resa iväg för att fira det kinesiska nyåret som den hjärtskärande videon spelades in.

Fu Fu:s matte, som bara omnämns som ”fröken Meng” i Daily Mail-artikeln, skulle åka till sina föräldrar och hade ordnat så att katten skulle få vatten och mat under hela tiden, samt ställt in ett övervakningssystem med kamera och högtalare så att hon skulle kunna prata med katten under resan. Hon säger till den brittiska tidningen att hon inte ville ta med katten på resan eftersom han är blyg och inte gillar nya människor – men efter att ha sett hur han reagerade på att lämnas ensam tänker hon kanske annorlunda nästa gång.

Katten gråter när matte pratar över högtalare

I klippet som har blivit viralt på kinesiska motsvarigheten till Tiktok, Douyin, så kommer Fu Fu fram till kameran när Meng kallar på honom. I videon ser man hur den gråa kattens ögon glänser av tårar, och han är märkbart orolig. I klippet hörs matte säga ”saknar du mig” och ”jag kommer hem om några dagar” till den gråtande katten. När Meng pratar syns katten titta mot dörren innan han rör vid kameran med sin lilla tass.

Annons

– Jag kände mig hjärtekrossad när jag såg det här. Jag hade planerat att stanna hemma hos mina föräldrar i en vecka, men vi återvände till Xuzhou tidigt, säger Meng till Daily Mail.

Klippet har nu setts av åtta miljoner personer och fått över 250 000 kommentarer. Vissa påpekar att rinnande ögon hos katter kan vara ett sjukdomstecken, men Meng menar att Fu Fu har undersökts och är fullt frisk.

”Jag tycker så synd om honom”, kommenterar en person.

”Han saknar inte dig. Han saknar fisken”, retas en annan.

Annons