Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

10 snygga sätt att skapa julstämning hemma

15 nov, 2017 
AvMikaela Råberg
Behöver du ny inspiration inför julpyntet i år kan du låta din inredningsstil visa vägen. Väljer du den klassiska, den bohemiska eller kanske den dramatiska stilen när du julpyntar?
Annons

Julen är på intågande och snart är det dags att plocka fram julpyntet. Men det finns stora skillnader i hur vi väljer att inreda till jul – vissa frossar i tomtar och glitter, medan andra väljer en mer diskret stil med stilrena detaljer. Här är 12 olika stilar som alla skapa julkänsla i hemmet.

1. Den traditionella stilen

Om du gillar eldiga och starka färger passar julens klassiska palett dig som handen i handsken. Mycket röda toner, djupa nyanser och pikanta detaljer kännetecknar denna inredningsstil i jul.

Foto: H&M Home

2. Den romantiska stilen

Dras du till det sensuella och romantiska i din inredningsstil passar lyxiga material i varma kulörer. I år är en av julens trender rosa, så att kombinera rosa toner med traditionellt rött är helt rätt.

Annons

3. Den moderna stilen

Uppseendeväckande inredningsdetaljer passar dig som gillar att stå i centrum. Satsa på moderna linjer, färger och former och livfulla dekorationer.

Foto: Lagerhaus

4. Den personliga stilen

Dras du till detaljer som visar din personlighet är julen ett ypperligt tillfälle att lyfta fram dessa lite extra. Plocka fram familjeklenoder och arvegods som passar perfekt till möbler i varma och inbjudande färger.

Foto: House Doctor

5. Den internationella stilen

Gillar du att samla saker från dina utlandsresor? Låt dem då synas när du julpyntar. Otippade och annorlunda juleting kan på ett effektfullt sätt blandas med nya favoriter. Detaljerna är inte det viktigaste, utan huvudsaken är att dekorationerna presenteras på ett inspirerande och tjusigt sätt.

Annons

6. Den minimalistiska stilen

Föredrar du en minimalistisk och avskalad inredningsstil, så fortsätt med det även under julen. Låt tomtarna lysa med sin frånvaro och satsa på noggrant utvalda och smakfull detaljer, med enkla, rena linjer och diskreta kulörer som smälter in i övrig inredning.

Foto: H&M Home

7. Den klassiska stilen

Är hantverk och kvalitet ledorden för din inredningsstil julpyntar du lämpligen med klassiker och designerdetaljer. Kombinera svala kulörer och ljusa toner med tidlöst pynt som passar in år efter år.

8. Den dramatiska stilen

Du kan också se julen som en chans att skapa en tillfällig och spännande förändring – gärna med en dramatisk twist. Lyxiga material, former och djupa färgval kännetecknar denna stil.

Annons

9. Den naturliga stilen

För att julpynta med den naturliga stilen, satsa på djupa, lugnande toner och jordiga, naturnära kulörer. Låt julgranen och den sprakande brasan stå i centrum, satsa på att få in naturen i hemmet i form av mossa, grankvistar, lingonris och skapa en ombonad känsla med ullfiltar och renfällar.

10. Den bohemiska stilen

Är du en bohemiska själ reflekteras detta med fördel i din inredningsstil. Pynta med avslappnande dekorationer, en salig blandning av ting, mycket levande ljus och en kreativ styling.

Foto: Indiska

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Annons