11 designglas att fynda på rea just nu

Det är skillnad på glas och glas – både när det kommer till dukning och smak. Klassiska glas både ser finare ut och är godare att dricka ur. Det enda som kan skava när man bestämt sig för att uppdatera vitrinskåpet och investera i nya dryckesglas är prislappen.

Men lyckligtvis är det Cyber Monday – och vi har handplockat 11 designglas med klassisk känsla som du kan fynda till nedsatt pris i dag:

1. Vinglas från Riedel

Klassiskt vinglas från Riedel

Klassiskt vinglas som passar till både vita och röda viner. Säljs i set om två och ett glas rymmer 40 centiliter. Använd koden Cyber och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Adtraction)

2. Champagneglas från Iittala

Stilrent champagneglas Iittala

Stilrent och klassiskt champagneglas, formgivet av Alfredo Häberli. Säljs i set om fyra och ett glas rymmer 21 centiliter. Använd koden Cyber och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Adtraction)

3. Karaff och whiskyglas från Nachtmann

Snyggt whiskeyset från Nachtmann

Set med en karaff och två whiskyglas i klassiskt skuret diamantmönster. Är tillverkat av kristall och ett glas rymmer 29,5 centiliter. Läs mer och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Awin.com)

4. Ölglas från Orrefors

Exklusiva ölglas från Orrefors

Rustika och klassiska ölglas från Per Morbergs kollektion Morberg Exclusive för Orrefors. Säljs i set om två och ett glas rymmer 63 centiliter. Läs mer och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Awin.com)

5. Konjaksglas från Riedel

Klassiskt konjaksglas från Riedel

Konjaksglas med en kupa som förstärker dryckens doft och balanserar smakerna. Säljs i set om två och ett glas rymmer 15 centiliter. Använd koden Cyber och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Adtraction)

6. Likörglas från Iittala

Klassiskt likörglas från Iittala

Tidlöst likörglas designat av Tapio Wirkkala, en av Finlands mest välkända formgivare inom den moderna konstindustrin. Säljs i set om två och ett glas rymmer 34 centiliter. Läs mer och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Awin.com)

7. Vinglas från Rosenthal

Exklusiva vinglas från Rosenthal

Exklusiva vitvinsglas som har tagits fram genom ett samarbete mellan det italienska modehuset Versace och Rosenthal. Säljs i set om två och ett glas rymmer 33 centiliter. Läs mer och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Awin.com)

8. Vinglas från Kosta Boda

Stilrent vinglas från Kosta Boda

Klassiskt vinglas med mönster, formgivet av Bertil Vallien. Passar bäst till vitt vin. Säljs styckvis och ett glas rymmer 20 centiliter. Läs mer och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

9. Champagneglas från Riedel

Klassiskt champagneglas från Riedel

Tidlöst glas med långsmal form, framtaget för att förlänga champagnens liv i glaset. Passar till både champagne, cava och prosecco. Säljs i set om två och ett glas rymmer 45 centiliter. Använd koden Cyber och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Adtraction)

10. Vinglas från Orrefors

Klassiskt vinglas från Orrefors

Klassiskt vinglas i unik design, formgivet av Erika Lagerbielke. Passar till både vita och röda viner. Säljs styckvis och ett glas rymmer 44 centiliter. Läs mer och köp till nedsatt pris här.

11. Ginglas från Ritzenhoff

Ginglas i snygg design från Ritzenhoff

Unikt glas med reflekterande accenter i krom och grafik. Designen är heltäckande men ändå genomskinlig så drycken syns genom glaset. Säljs styckvis och ett glas rymmer 25 centiliter. Läs mer och köp till nedsatt pris här. (reklamlänk från Awin.com)

Foto: IBL

Läs mer:

Guide: Så påverkas drycken av olika glas

Charlotte Halsius från Mr French gör vinterns hetaste drinkar

13 snygga glöggmuggar till vinterns glöggmys

Mer läsning

Femina