Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

11 snygga budgetköp som höjer stilfaktorn i den lilla bostaden

29 jul, 2019 
AvNanna von Knorring
Stil till budgetpris är något många önskar oavsett om de bor stort eller litet. Därför tipsar vi här om elva snygga budgetköp, som passar särskilt bra i den kvadratsmarta bostaden.
Annons

I en liten bostad vill man ofta kombinera mysfaktor och snygg inredning samtidigt som det gäller att man inreder kvadratsmart. Att det inte ska svida för mycket i plånboken är även ett önskemål som många har.

Inredning går att fynda till ett förmånligt pris second hand, ett val som är snällt mot både miljön och plånboken. Genom att ha tålamod och låta det ta lite tid att inreda hemmet kan man hitta mycket på loppisar, auktioner och second hand-sajter.

Om du är ute efter att komplettera med något nyproducerat finns det även mycket att välja på, men vilka produkter man ska satsa på i den kvadratsmarta bostaden kan vara svårt att avgöra i djungeln av möbler och inredningsdetaljer. Därför listar vi här elva snygga budgetköp som passar utmärkt i den mindre bostaden:

 1. Klädställning, Ellos Home

Industriell klädställning - perfekt i ett kvadratsmart hem

Klädställningen är en flexibel och snygg lösning för klädförvaringen, särskilt om du inte har tillräckligt med klädskåp där du kan hänga upp plagg. Den här klädställning går i en industriell stil och finns i mässingsfärg, svart, vitt, grönt och rosa.  Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

2. Förvaringskorg, Åhléns

Förvaringskorg i sjögräs från Åhléns

Naturmaterial ger inredningen liv och är en detalj som ger ett stilfullt intryck. En förvaringskorg i naturmaterial är därför en både praktisk och snygg detalj i det lilla hemmet. Den här korgen i flätat sjögräs rymmer mycket och är lätt att flytta runt efter behov. Finns att köpa här (reklamlänk).

3. Hexagonformade hyllor, Ellos Home

Hexagonformade hyllor från Ellos Home

Några hyllor på väggen piggar upp intrycket och skapar ett blickfång. De här hexagonformade hyllorna går att kombinera tillsammans eller att hänga upp var för sig. Hyllorna finns även i andra färger. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Klämspot, Granit

Klämspot från Granit

För att få till den rätta mysfaktorn i hemmet gäller det att ha tillräckligt med belysning. En praktisk och stilren klämspot är enkel att sätta upp, ger en ytterligare ljuskälla till rummet och lämnar inga hål i väggen. Lampan finns även i vitt och grått. Finns att köpa här (reklamlänk).

5. Spegel, Åhléns

Helfigursspegel till budgetpris från Åhléns

Speglar öppnar upp och förstorar i den lilla bostaden och är dessutom en snygg inredningsdetalj. Den här spegeln är 110 centimeter hög och 30 centimeter bred samt har ett fint rundat valv upptill. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

6. Hylla, Granit

Stilren hylla i trä från Granit

Hyllor på väggen ger liv till inredningen eftersom man med hjälp av dem kan inreda på flera nivåer i rummet. Den här stilrena hyllan i ljust gummiträ passar i hemmet där du får fästa saker på väggen. Hyllan har en ram som stödjer samtidigt som den visar upp dina böcker, magasin eller små dekorationer. Finns att köpa här (reklamlänk).

7. Satsbord, Ikea

Satsbord från Ikea - perfekta i den första lägenheten

Satsbord är smidiga som soffbord och sidobord i den lilla bostaden. Det här setet med tre små bord i pulverlackerat stål är ett snyggt budgetalternativ. Använd borden tillsammans eller separat i olika rum och skjut ihop dem när du inte behöver dem. Finns att köpa här.

Annons

8. Poster, Paper Collective

Poster med blommor mot koboltblå bakgrund

Sätt färg på inredningen med fina posters! Posters är ett enkelt knep för att höja stilfaktorn i det lilla hemmet. De är förmånliga och går att variera i oändligheter och dessutom sätter de personlig känsla i bostaden på ett effektivt sätt. Den färgglada postern ovan finns att köpa här (reklamlänk).

9. Viskosmatta, H&M Home

Viskosmatta till budgetpris från H&M Home

En stor matta binder samman intrycket i ett rum och gör det ombonat och mysigt. Satsa därför även på en större matta i det mindre vardagsrummet. Mattor i viskos är ett både trendigt och lyxigt val och den här grå varianten är ett riktigt snyggt budgetalternativ. Mattan är gjord i en viskos- och ullblandning och mäter 140 x 200 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

10. Hyllstege, Granit

En hyllstege är ett smart compact living-förvaringsalternativ

Förvara smart och med compact living-tänk genom att inreda med en hyllstege. Stegen fungerar i hemmets alla rum – från hallen och badrummet till vardagsrummet. Den här varianten är gjord i björkplywood och tål fukt. Finns att köpa här (reklamlänk).

11. Timglas, Hemtex

Grönt timglas

Sist och minst till storleken är såklart inredningsdetaljerna. I ett litet hem gäller det att inte överdekorera och istället inreda enligt det hem man har. Satsa på några få inredningsdetaljer som du verkligen älskar och som speglar din personliga inredningsstil. Det här gröna timglaset är en fin färgklick samtidigt som det har en praktisk funktion. Finns att köpa här (reklamlänk).

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons