Ett snyggt överkast ramar in sängen och kan vara det som sätter känslan man vill ha i sovrummet, oavsett om det är hotellstil eller en mer harmonisk känsla man är ute efter. Särskilt trendigt är det just nu med en minimalistisk hotellbäddning. Något som enkelt skapas med ett fint överkast som läggs stramt över sängen och kombineras med en nedvikt kant av täcket.

Hur du väljer att bädda sängen har stor effekt på intrycket i sovrummet och material, färg och textur på överkastet kan förändra helheten snabbt. Oberoende av om du föredrar klassiskt quiltat, bohemiskt skrynkligt, färgmatchat eller lyxigt i sammet så finns det överkast för de flesta smaker.

Här listar vi tolv fina överkast – som går att klicka hem just nu:

1. Överkast i tvättad sammet, Ellos Home

Blått sammetsöverkast från Ellos Home

Sammetsöverkast med korsstygn och fin lyster på framsidan. Överkastet är vadderat samt har en baksida i bomull. Här i svartbått, men finns även i brunt, olivgrönt, blekrosa, petrolgrönt och varmgrått. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

2. Comfort överkast, Muubs

Överkast från Muubs i brunbeige

Enkelt överkast i ekologisk bomull med fin våfflad textur. Här i brunt, finns även i två nyanser av blått. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

3. Överkast Nour, Åhléns

Mörkblått överkast från Åhléns

Stilfullt mörkblått överkast i ekologisk, mjuk bomull. Överkastet mäter 180 x 240 centimeter. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

4. Paolo överkast, Linum

Paolo överkast från Linum, här i kamelfärgat/brunt

Elegant, stort överkast i lyxig bomullssammet. Här i färgen kamelbrunt, finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction). Överkastet finns även i fräscht mintgrönt, ljusbeige, blått, mörkturkost, brunt, rosa och grått, finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

5. Quiltat överkast, Lexington

quiltat överkast i sammet från lexington

Stort överkast i klassisk quiltad bomullssammet i en ljus crèmefärg. Överkastet blir ett elegant och mjukt inslag i sovrummet. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

6. Överkast i sammet, H&M Home

grönt sammetsöverkast från H&M Home

Våga sätta färg på sovrummet! Det här överkastet är lätt vadderat med framsida i mjuk sammet och baksida i vävd bomull. Överkastet finns i mörkgrönt, grått, vinrött, rosa, plommonlila och mörkbeige. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

7. Caro överkast, Juna

Caro överkast från Juna med grafiskt rutmönster

Stilrent överkast med grafiskt rutmönster vävt med infärgat garn som ger en fin, monokrom effekt. Finns även i svart, vitt och beige. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

8. Crinkle överkast, Hay

Crinkle överkast från Hay

Snyggt, stort överkast i lätt bomull som är lika fint draperat och skrynkligt som utdraget över sängen. Finns i färgerna cream, antracit, grå och ljusblå. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

9. Quiltat överkast, H&M Home

quiltat grått överkast från H&M Home

Klassiskt quiltat överkast i bomull med vaddering, här i mörkgrått, finns även i en ljusbeige nyans samt i gråbeige. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

10. Zelda överkast, Åhléns

Zelda överkast i rosa från Åhléns

Vackert överkast med art deco-inspirerat mönster. Överkastet finns i rosa, grått och mörkgrönt samt i två olika storlekar. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

11. Wida överkast, Ellos Home

Överkast i budgetprisklass från Ellos Home

Snyggt överkast i budgetprisklassen. Överkastet har broderade prickar som ger en fin struktur. Finns i tre olika storlekar samt i flera olika färger. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

12. Saga överkast, Linum

Saga överkast i grått från Linum

Lyxigt och stort överkast i silke med mönster och baksida i bomull, här i mörkt kolgrått. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Läs mer:

Uppdatera sovrummet – 11 snygga sängbord i butik 

15 fina sänggavlar som skapar lyxig hotellkänsla i sovrummet

11 enkla knep som gör sovrummet lyxigare

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: