Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 fina överkast som ger sovrummet vårkänsla

12 feb, 2020 
AvRebecca Wictor
Vill du också göra om hemma varje vår? Det kan bli dyrt och är inte så hållbart. Däremot kommer du långt i sovrummet genom att byta överkast till sängen. Vi tipsar om 12 överlast som ger ditt sovrum vårkänsla.
Annons

Att vårstäda sovrummet är en otroligt skön känsla. Bort med mörka lakan och på med de ljusa. Ett annat knep för att få vårkänsla i ditt sovrum är att byta sängöverkast. De tar relativt stor plats i ditt sovrum, så effekten blir större än du kan tro.

Överkast i färg eller mönster?

Det finns mycket att välja mellan, både när det kommer till färg och kvalitet. Ska det vara våfflat, quiltat eller i satin? Rosa, vitt eller mönstrat? Det beror såklart på rummet i övrigt. Men för att ge ditt rum mer vårkänsla kan du satsa på en ljus färg eller någon mönstrad variant. Här tipsar vi om 12 favoriter som finns i butik just nu.

12 överkast som ger vårkänsla till sovrummet

1. Rosa och räfflat

Våffelmönstrat överkast från Ellos

Det här rosa överkastet från Ellos Home ÄR vår. Ljusar upp ditt sovrum på samma gång som det får en färgklick. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

2. Underbar gul nyans

 

Ljust gult överkast från HAY

Ett grafiskt och snyggt överkast från HAY i den mest ljuvliga gula färgen. Av det mer rejäla slaget så det ligger stabilt på din säng. Här kan du köpa det (reklamlänk)

3. Klassisk modell

Överkast från Åhlens

Ett klassiskt överkast från Åhléns i en lugnande grå/grön färg. Tillsammans med ljusa kuddar ger det en härlig vårkänsla till ditt rum. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

4. Överkast i franskt lin

Överkast i tvättat lin

Ett löst och härligt överkast i kraftigt tvättad lin, från Ellos Home. En härligt ljus nyans som går att matcha med de flesta färger. Här kan du köpa det (reklamlänk)

5. Quiltat överkast

Överkast Dena från Ellos

Ett quiltat vitt sängöverkast från Ellos Home med bred ram. Ett rejält överkast som ligger där du lagt det. Vitt ger en fräsch känsla till sovrummet. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

6. Grafiskt mönster

Butterfly från Mette Ditmer

Hur vackert är inte det här överkastet från Mette Ditmer? Grafiskt mönster och en lila nyans som verkligen sprider vårkänslor. Här kan du köpa det (reklamlänk)

7. Lyxig bomullssammet

Ljust grönt överkast från Linum

Ett lyxigt sängöverkast från Linum som ger sovrummet en härlig känsla. Den gröna färgen piggar upp ögat och ger hopp om våren. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

8. Avslappnad bäddning

Överkast Liv från Ellos

För dig som vill ha ett lättare överkast för mer avslappnad bäddning, är detta dubbelsidiga från Ellos Home perfekt. Ljus rosa på ena sidan och beige på andra ger liv till din säng. Här kan du köpa det (reklamlänk)

9. Blommig sängöverkast

Blommigt överkast från Garbo & Friends

För den ultimata vårkänslan så inreder du med blommor, såklart. Det här underbara överkastet kommer från Garbo & Friends och är inspirerat av en Wes Anderson-film.  Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

10. Diagonalquiltat

Ljusgrå överkast från Ellos Home

Gillar du grått och kanske har ett mörkare överkast nu? Då är det här ljusgrå diagonalquiltade överkastet från Ellos Home perfekt att byta till. Det är även vändbart om du sedan vill ha en ännu ljusare ton. Här kan du köpa det (reklamlänk)

11. Överkast i sammet

överkast i dusty pink från Linum

Det här sammetsöverkastet från Linum i dusty pink, är helt underbart. Lägger sig fint och tungt när du bäddar. Vem vill inte mysa ner sig i en säng med den här ljuva färgen? Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

12. Naturmönster

Överlast Fauna Garbo & Friends

Har du ett lugnt och enfärgat sovrum i övrigt, kan det här naturmönstrade från Garbo & Friends vara ett lyft. Här kan du köpa det (reklamlänk)

13. Överkast i satin

Överkast i satin från H&M

Ett lätt, quiltat överkast i mjuk satin. Lägger sig fint över sängen och är enkelt att få till en avslappnad bäddning med. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Läs mer:

Annons