Artikeln innehåller reklamlänkar
lyxiga detaljer till balkong och uteplats

Det går redan att känna vårkänslorna i luften, åtminstone på sina håll. Solljuset påminner många om varmare väder och härliga stunder på balkongen och uteplatsen som väntar när temperaturerna stiger längre fram i vår.

Planerar du också redan för hur du ska förlänga hemmet till ditt uterum? Vi tipsar om tolv lyxiga detaljer som gör utomhusinredningen på balkongen eller uteplatsen lite snyggare!

1. Globe blomkruka, AYTM

Kruka från AYTM för utomhusbruk

AYTM:s populära vas finns nu i form av en metallkruka som fungerar både ute och inne. Krukan går att rikta både åt sidan och rakt upp. Finns i flera fina färger och olika storlekar. Finns att köpa här (länk till butik).

2. Piedestal för blomkrukor, Lagerhaus

piedestal för blomkrukor från lagerhaus

Stilren, svart piedestal med tre nivåer för blomkrukor och andra dekorationer. Gjord i järn. Finns att köpa här (länk till butik).

3. Hängstol för utomhusbruk, Sika Design

Hängstol från Sika Design

Tålig och slitstark hängstol i bambu och rotting, gjord för utomhusbruk. Stolen är handtillverkad och skapar en mysig läshörna på balkongen eller uteplatsen. Finns att köpa här (länk till butik).

4. Bistro balkongbord, Fermob

Balkongbord från Fermob

 

En lyxig möbel för den lilla balkongen. Det här balkongbordet kombinerar en fällbar bordsskiva och en förvaringslåda för exempelvis örter eller andra krukväxter. Finns att köpa här (länk till Rum21).

5. Solcellslykta, Star Trading

solcellslykta från star trading

Inred balkongen och uteplatsen med lika mycket kärlek och kreativitet som resten av hemmet. Belysning gör balkongen ombonad och mysig och de här solcellslyktorna ger ett varmt sken och blir en dekorativ detalj i balkonginredningen. Finns att köpa här (länk till Ellos).

6. Re-trouvé chair, EMU

re-trouvé chair från EMU

Den vackra stolen Re-Trouvé Chair är designad av Patricia Urquiola för italienska EMU och eftersom den tillverkas helt i stål passar den både inne och ute. Den blir en elegant detalj på balkongen eller uteplatsen, oavsett om den står ensam eller i en grupp kring matbordet. Finns att köpa här (länk till butik).

7. Utomhusmatta, Jotex

utomhusmatta till balkongen och uteplatsen

Klä golvet på balkongen för att skapa lyxig rumskänsla utomhus. Den här stilrena och slätvävda mattan är gjord för att tåla utomhusbruk. Finns att köpa här (länk till butik).

8. Vattenkanna, Stelton

Stelton vattenkanna

Den här klassiska vattenkannan om 1,7 liter designades av Peter Holmblad år 1978 och har återlanseras med anledning av Steltons 60-årsjubileum år 2020. Den är praktisk och blir dessutom en fin detalj att ha framme när den inte används. Finns att köpa här (länk till butik).

9. Bordsgrill, Eva Solo

bordsgrill från eva solo

Gör måltiderna utomhus lite lyxigare i vår och sommar! Med en bordsgrill kan du njuta av grillade godsaker oftare. Dessutom är grillen enkel att ta med sig tack vare ett praktiskt handtag. Finns att köpa här (länk till butik).

10. Saltö Lounge Table, Skargaarden

Saltö lounge table

Har du en stor balkong eller en uteplats? Inred med ett snyggt soffbord för lyxig rumskänsla. Det här låga soffbordet, designat av Matilda Lindblom för Skargaarden, ger en elegant känsla och är gjort för utomhusbruk. Bordet finns även i mindre storlek. Finns att köpa här (länk till butik).

11. Balkonglåda, Ferm Living

balkonglåda från ferm living

Växter ger en levande känsla på balkongen och ju fler du har desto härligare blir din gröna oas. Den här balkonglådan har en stilren design med rena linjer och en industriell touch. Här ovan i varmgrått, finns i flera vackra kulörer. Finns att köpa här (länk till butik).

12. Belleville loungestol, Jotex

Loungestol till balkong eller uteplats

Låga möbler ger en avslappnad, elegant känsla på balkongen och uteplatsen. Den här loungestolen är gjord i aluminium och syns här i en trendig grön nyans. Finns att köpa här (länk till butik).

Läs mer:

11 fina detaljer till balkongen – som finns i butik redan nu

7 vanliga inredningsmissar på balkongen

Inred balkongen i lyxskandinavisk stil – 7 tips

Mest läst