Artikeln innehåller reklamlänkar

Det är inte länge kvar till jul och vi närmar oss nedräkningen till dopparedagen. Butikerna har sedan länge presenterat sina julnyheter och skyltfönster pryds av dekorationer, ljusslingor och julbelysning.

På senare år har det blivit populärt med julstjärnor i ljusa nyanser som beige, griege, vitt och grått. Men vi kan inte riktigt släppa de klassiska jultonerna som grönt och rött – och vad är inte mer jul än en klassiskt röd julstjärna? Vi har därför valt ut 13 favoriter som finns att hitta i butik just nu.

Spana in dem här och förgyll dina fönster med ett härligt rött sken. Är du inte intresserad av julstjärnor i röd nyans så kan du spana in vår lista över andra snygga julstjärnor.

Julstjärna från Watt & Veke i mörk röd nyans med en hålmönster som kommer kasta vackra strilar av ljus i hemmet. Stjärnan hittar du hos Nordic nest. (länk till Awin.com)

Hängande röd julstjärna med hålmönster. Den hittar du här. (länk till Ellos)

Vit- och röd-mönstrad julstjärna, 70 centimeter. Julstjärnan hittar du hos Jotex. (länk till Awin.com)

Julstjärna med hålmönster som för tankarna till himlens stjärntecken. Denna fina stjärna kan du köpa (länk till Ellos)här. (länk till Ellos)

Vacker julstjärna i gammelrött med ränder av guldfärg. Julstjärnan hittar du här. (länk till Ellos)

Julstjärna av flera lager papper som skapar en fyllighet. Den hittar du hos Jotex. (länk till Awin.com)

Denna julstjärna har mer av en "droppig" form i en klarröd nyans. Höjden på julstjärnan är 65 centimeter, du kan läsa mer om den här. (länk till Ellos)

En härligt färgglad julstjärna med mönster ritat av Josef Frank, julstjärnan är en nyhet hos Svenskt tenn – läs mer om den här.

Julstjärna i ljusröd nyans med jämnt hålmönster, stjärnan är från Markslöjd och den kan du hitta här. (länk till Awin.com)

Tredimensionell julstjärna i en dov röd nyans, den kan du köpa här. (länk till Awin.com)

Ännu en vacker och färgglad stjärna med mönster av Josef Frank, även denna är en nyhet hos Svenskt tenn.

En stor julstjärna, 80 centimeter, från Watt & Veke. Den passar bra i ett stort fönster, mer om stjärnan hittar du här. (länk till Awin.com)

Denna julstjärna är i en mindre klassisk form, men ger en snygg visuell form med de röd och vita fälten. Den här vackra stjärnan från Markslöjd hittar du hos Ellos home (länk till Ellos).

Om du vill maxa julmyset i hemmet så kan vi tipsa om att plocka in julen i alla rum och även i sovrummet. Hos vår systersajt Residence kan du läsa våra bästa tips på hur du inreder sovrummet för juliga drömmar.

Läs mer:

9 enkla uppdateringar som gör hemmet mysigt i jul

Så får du dina julblommor att blomstra

DIY-tips: Så gör du en egen julkrans