Det är inte länge kvar till jul och vi närmar oss nedräkningen till dopparedagen. Butikerna har sedan länge presenterat sina julnyheter och skyltfönster pryds av dekorationer, ljusslingor och julbelysning.

På senare år har det blivit populärt med julstjärnor i ljusa nyanser som beige, griege, vitt och grått. Men vi kan inte riktigt släppa de klassiska jultonerna som grönt och rött – och vad är inte mer jul än en klassiskt röd julstjärna? Vi har därför valt ut 13 favoriter som finns att hitta i butik just nu.

Spana in dem här och förgyll dina fönster med ett härligt rött sken. Är du inte intresserad av julstjärnor i röd nyans så kan du spana in vår lista över andra snygga julstjärnor.

Julstjärna från Watt & Veke i mörk röd nyans med en hålmönster som kommer kasta vackra strilar av ljus i hemmet. Stjärnan hittar du hos Nordic nest. (reklamlänk från Awin.com)

Hängande röd julstjärna med hålmönster. Den hittar du här. (reklamlänk från Awin.com)

Vit- och röd-mönstrad julstjärna, 70 centimeter. Julstjärnan hittar du hos Jotex. (reklamlänk från Awin.com)

Julstjärna med hålmönster som för tankarna till himlens stjärntecken. Denna fina stjärna kan du köpa (reklamlänk från Awin.com)här. (reklamlänk från Awin.com)

Vacker julstjärna i gammelrött med ränder av guldfärg. Julstjärnan hittar du här. (reklamlänk från Awin.com)

Julstjärna av flera lager papper som skapar en fyllighet. Den hittar du hos Jotex. (reklamlänk från Awin.com)

Denna julstjärna har mer av en "droppig" form i en klarröd nyans. Höjden på julstjärnan är 65 centimeter, du kan läsa mer om den här. (reklamlänk från Awin.com)

En härligt färgglad julstjärna med mönster ritat av Josef Frank, julstjärnan är en nyhet hos Svenskt tenn – läs mer om den här.

Julstjärna i ljusröd nyans med jämnt hålmönster, stjärnan är från Markslöjd och den kan du hitta här. (reklamlänk från Awin.com)

Tredimensionell julstjärna i en dov röd nyans, den kan du köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

Ännu en vacker och färgglad stjärna med mönster av Josef Frank, även denna är en nyhet hos Svenskt tenn.

En stor julstjärna, 80 centimeter, från Watt & Veke. Den passar bra i ett stort fönster, mer om stjärnan hittar du här. (reklamlänk från Awin.com)

Denna julstjärna är i en mindre klassisk form, men ger en snygg visuell form med de röd och vita fälten. Den här vackra stjärnan från Markslöjd hittar du hos Ellos home (reklamlänk från Awin.com).

Om du vill maxa julmyset i hemmet så kan vi tipsa om att plocka in julen i alla rum och även i sovrummet. Hos vår systersajt Residence kan du läsa våra bästa tips på hur du inreder sovrummet för juliga drömmar.

Läs mer:

9 enkla uppdateringar som gör hemmet mysigt i jul

Så får du dina julblommor att blomstra

DIY-tips: Så gör du en egen julkrans

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: