Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

14 ljuskällor att lysa upp höstmörkret med

23 sep, 2020 
AvLisa Nilsson
Vi kryper allt närmare och närmare ett höstmörker. Det blir rent naturligt att bona om mer i sitt hem då – och i mörkare tider, vad passar inte bättre än värmande ljuskällor?
Annons

Vi kan sakta men säkert vinka adjö till sommarens varma solstrålar och hem fyllda med dagsljus och solkatter. Hösten är här och så även en mörkare period för oss. Men det behöver inte betyda att ditt hem behöver drabbas av detta, ibland deppiga, mörker.

Så se till att preppa ditt hem med värmande ljuskällor och bona om så mycket du kan för att få den där mysiga höststämningen. Tänk stearinljus, vackra lyktor och ljusstakar, ljusslingor och taklampor.

Spana in 14 av våra favoriter att lysa upp mörkret med i höst.

Lampskärmen i bambu från Lagerhaus har en fint vävd design kommer få strålarna från ljuskällan att försiktigt strila ut genom hålen, de kommer kasta fina lekande ljusskuggor i ditt hem. Lampskärmen hittar du här. (reklamlänk)

Annons

Maximera ljuskällorna i ditt hem med den här lampan från CO Bankeryd. Den hittar du här. (reklamlänk)

Ljusslingor är en fin ljuskälla ute som inne, häng den på väggen, lägg den på golvet eller klä den runt en balk. Eftersom lamporna är i LED så kommer de inte bli varma och riskera brännmärken – toppen! Ljusslingan från Lagerhaus hittar du här. (reklamlänk)

Annons

Vi fullkomligt älskar den här taklampan av klassisk modell. Den gröna färgen är en underbar färgklick i den mörka hösten, det är som att plocka in det gröna vi minns från en prunkande vår och sommar. Lampan kan du köpa här. (reklamlänk)

Den här söta bordslampan är definitivt ett måste på fönsterkarmarna i höst, den är dessutom på rea just nu! Klicka hem den här. (reklamlänk)

Annons

Rotting är extra hett i år och vi älskar den här lampskärmen med svarta detaljer från Ellos home, lampskärmen kan du klicka hem här. (reklamlänk)

Vävd lampsladd med fäste i kork – köp en större glödlampa som på bilden, lägg den i fönsterkarmen, i bokhyllan eller häng på väl valt ställe. Lampsladden hittar du här. (reklamlänk)

Annons

Ljuskällor behöver inte betyda elektriska lampor, låt oss istället gå tillbaka lite i tiden och plocka fram en hederlig oljelampa, som den på bilden – den hittar du här. (reklamlänk)

Mossgrön ljuslykta från Iittala hittar du här. (reklamlänk)

Annons

Fjäderlampskärmarna har hängt med ett tag nu och vi förstår varför - de ger ju en så mysig känsla av små lätta mol i hemmet. Under mörka höstkvällar kan man istället drömma sig bort till somriga dagar, blå himmel med lätta, fjuniga moln. Lampskärmen hittar du hos Cervera. (reklamlänk)

I mörka hörn och vråer passar det bra med en golvlampa, varför inte den här i enkel modell? Den hittar du hos Åhléns. (reklamlänk)

Annons

Plocka in lite mer av det gröna utifrån med den här batteridrivna ljusslingan. Passar bra att placera i fönsterkarm, eller varför inte linda runt ett kalt rör i hemmet. Den hittar du här. (reklamlänk)

Ljuslyktan i vintagestil är fin att ha inne som ute. Placerar du den utomhus kan du köpa till ett batteridrivet LED-ljus, det funkar så klart lika bra inomhus om man inte vill ha ett hederligt stearinljus. Lyktan kan du köpa här. (reklamlänk)

Annons

Har du en fin lampfot hemma men tröttnat på skärmen du har? Då kan du köpa den här färgklicken. (reklamlänk)

Läs också:

Annons