Artikeln innehåller reklamlänkar

Oavsett om du vill ha en rofylld läsplats i solen, en grönskande oas eller ett färgsprakande extrarum så finns det en uppsjö av utemöbler och inredningsdetaljer som sätter stilen. Det behöver inte heller kosta skjortan – många av budgetkedjorna har släppt egna kollektioner för balkongen och uterummet.

Här listar vi möblerna som passar för såväl den lilla som stora balkongen, uterummet och terrassen – alla i budgetklass.

1. Hopfällbar pall, Granit

Budgetmöbler för balkongen

Smidig pall för balkongen som enkelt går att fälla ihop. Tillverkad i bambu och canvas. Läs mer och köp här. (länk till butik)

2. Fåtölj för balkongen, Ikea

Budgetmöbler för balkongen

Vit fåtölj i UV-beständig plast som gör den tålig. Fåtöljen har ett generöst sittdjup, vilket gör den perfekt att addera mjuka, färgglada kuddar och plädar till. Läs mer och köp här.

3. Hopfällbart bord, Granit

Budgetmöbler för balkongen

Hopfällbart balkongbord i bambu för den lilla balkongen som behöver flexibla möbler. Läs mer och köp här. (länk till butik)

4. Hängmatta, Bloomingville

Budgetmöbler för balkongen

Varför inte strunta i stolar och bord och istället satsa på en hängmatta? Den här varianten är gjord i brun bomull och finns även i grönrandigt och gråprickigt (länk till butik)Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

5. Bänk, Jotex

Budgetmöbler för balkongen
Budgetmöbler för balkongen

Bänk i pulverlackat stål som är enkel att flytta på och passar för balkongen – antingen som sittplats eller som en piedestal för växterna. Finns i blått (länk till butik), svart (länk till butik), vitt (länk till butik), orange (länk till butik), mörkgrönt (länk till butik) och limegrönt (länk till butik). Läs mer och köp här. (länk till butik)

6. Avlastningsbord, Fermob

Budgetmöbler för balkongen

Avlastningsbord på hjul med två hyllplan. Bordet är gjort i stål med lackad yta och passar för såväl förvaring som servering – eller varför som en plats för krukor och växter? Finns i flera olika färger. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

7. Bänk i bambu, Lene Bjerre

Budgetmöbler för balkongen

Snygg och praktisk bambubänk för såväl inomhus- som utomhusbruk. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

8. Fåtölj i rotting, Ellos

Budgetmöbler för balkongen

Gedigen fåtölj i rotting som kan placeras såväl i hemmet som på balkongen, men bör skyddas från regn. Läs mer och köp här. (länk till butik)

9. Hängmatta, Granit

Budgetmöbler för balkongen
Budgetmöbler för balkongen

Rödbrun, bohemisk hängmatta med fransdetaljer som ger balkongen en ombonad känsla. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Läs också: 11 knep som får balkongen att kännas lyxig

10. Cafébord och -stol, Ellos

Budgetmöbler för balkongen

Cafébord och -stolar med vintageinspiration som är enkla att flytta runt på balkongen. Finns i svart (länk till butik), vitt (länk till butik)och mintgrönt (länk till butik). Läs mer och köp stolen här (länk till Ellos) och bordet här (länk till Ellos).

11. Fåtölj i rotting, Ikea

Budgetmöbler för balkongen

Fåtöljen Mastholmen från Ikea är tillverkad i rotting och lämpar sig såväl inomhus som på den något större balkongen. Läs mer och köp här.

12. Hopfällbar stol och balkongbord, Åhléns

Budgetmöbler för balkongen

Addera en sittplats och lite färg med en hopfällbar stol på balkongen. Finns i rosa, vitt, grått och grönt och med matchande bord. Läs mer och köp stolen här (länk till butik) och bordet här (länk till butik).

13. Hopvikbar pall, Lene Bjerre

Budgetmöbler för balkongen

Handgjord pall i hållbar bambu som är enkel att vika ihop och flytta på vid behov. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

14. Gungstol, Jotex

Budgetmöbler för balkongen

Modern gungstol i metall som gör sig fin i vardagsrummet, men även på balkongen under våren och sommaren. Finns som svart och metallfärgad. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Läs också: 17 fina möbler och inredningsdetaljer i trendig rotting

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Mest läst