Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

15 shoppingtips: Trendiga pastellfärger utomhus

02 maj, 2019 
AvAnna Asplund
Vill du ge din balkong, uteplats eller trädgård ett lyft inför sommaren? Här 15 fina shoppingtips i trendiga pastellfärger.
Annons

Den här säsongen tar de somriga pastellerna över i våra hem och trädgårdar. Och vi ser många nyanser som skapar semesterkänsla hemma; från frukt och glass till mjuka skymningsfärger. Tre heta tips är varmrosa, sorbetgult och ljusblått.

Om du behöver uppdatera inredningen på din balkong eller uteplats kan det vara fint att satsa på detaljer i dimmiga pasteller, gärna i kombination med naturnära material och färger som trä, jute, bambu och grönt.

Det är även snyggt att matcha lite svalare pastellnyanser med knalliga chockfärger och mönster som andas (det lika trendiga) 1980-talet.

Här är 13 fina köp i butik just nu:

1. Utemöbler i trendig pastellfärg, Åhléns

Trendiga pastellfärgade utemöbler från Åhléns

Ett tidlöst caféset i en nyans som för tankarna till svalkande persikosorbet. Stolen finns att köpa här (reklamlänk). Och bordet finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

2. Bricka i pastellblått och vitt, Arket

Trendig pastellblåmönstrad bricka från Arket

Björkbricka med mönster i en himmelsblå nyans. Praktisk när det vankas fika ute, och däremellan blir brickan en snygg detalj på köksbänken. Mått: 27.20 cm. Finns att köpa här (reklamlänk)

3. Pastellrosa dyna till uteplatsen, Ellos

Trendig pastellrosa syna till uteplatsen

Mjuk och praktisk dyna i sommarens kanske trendigaste rosa nyans, som är varm och mjuk – superfin till trä och gröna växter. Mått: 70×150 cm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Pastellgul stol för utomhusbruk, Kartell

Pastellgul utomhusstol

Stilren stol med mjuka former och en smarrig sorbetgul färg. Finns även i mintgrön, svart och flera andra färger. Design: Philippe Starck. Finns att köpa här (reklamlänk)

5. Vädertåligt pastellrosa kuddfodral, Pappelina

Trendigt pastellrosa kuddfodral för utomhusbruk

Rosa kuddfodral som är designat för att användas både ute och inne. Tyget är smuts- och vattenavvisande och bleknar inte i solen. Mått: 58×38 cm. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

6. Vas/ljuslykta i dimmig pastellrosa, Klong

Trendig ljuslykta i pastellrosa

Tidlös men ändå annorlunda vas/ljuslykta med mässing på insidan och en dimmig pastellrosa utanpå. Fin på bordet ute (men ta med den in på kvällen). Eller ge bort den i examenspresent. Finns att köpa här (reklamlänk)

7. Rosa pläd, Ellos

Dimrosa pläd från Ellos

En mysig pläd förlänger både vårkvällarna och utesäsongen. Den här har en trendig mjukt rosa nyans. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

8. Pastellblå solsäng, Houe

Pastellblå solsäng

Bekväm solsäng till en lite större balkong eller uteplats. Finns även som stol. Finns att köpa här (reklamlänk)

9. Randig pläd, Hay

Trendig pastellfärgad pläd till sommaren

En pläd i mjuk och tunn ull av fin kvalitet, till de där sena kvällarna i trädgården i sommar. Finns att köpa här (reklamlänk).

10. Metallbricka med trendig färgmix, H&M home

Trendig bricka i en mix av pasteller och jordiga färger

När de trendiga dimrosa nyanserna matchas med jordnära och röda toner blir de ännu finare. Och flera små brickor i en är praktiskt på uteplatsen. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

11. Trendig jutematta med mönster i pastellfärger

JUtematta med trendigt mönster i pastellfärger

Matta som prickar av flera av sommarens hetaste trender; den är rund, den är tillverkad i naturmaterialet jute – och den pryds av mönster i pastellfärger. Mått: 1 meter i diameter. Finns att köpa här. (reklamlänk)

12. Utomhuskruka i aprikosbeige, By on

Pastellfärgard kruka för utomhusbruk

Stilren plastkruka till balkongen eller uteplatsen, i en färg som man kanske skulle kunna kalla pastellterrakotta. Säkert är i alla fall att den passar fint i färg till lerkrukor. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

13. Pastellrosa keramikfat med trendig bladform, H&M home

Pastellrosa fat med bladform

Bladformer är hett i sommar, både i mer naturtrogna nyanser och som här: I sommarens trendigaste pastellrosa. Mått: 30×14 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk)

14. Termosmugg med pastellgrönt lock, Eva Solo

Termosmugg i rostfritt stål med mintgrönt lock

Borstade metaller är en av sommarens stora trender. Likaså pastell. Och den här smarta muggen i rostfritt stål och silikon kombinerar dem. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

15. Pastellblå stol, Hay

Pastellblå stol till uteplatsen

Danska Hay är ett av de varumärken som verkligen har omfamnat pastellerna; i allt från från sorbetgult porslin till blekrosa brickbord – och den här stolen (som även finns i bland annat gult). Finns att köpa här.

Läs mer:

Annons