Artikeln innehåller reklamlänkar

Den lyxskandinaviska stilen i hemmet kännetecknas av mycket personlighet, svala kulörer, kontraster och stilsäkra detaljer. På balkongen kan man tolka stilen på flera olika sätt. Vanliga inslag är dock mycket grönska och genomtänka detaljer som tillsammans skapar en avslappnad, inbjudande miljö med guldkant.

Oavsett om du är ute efter nya möbler eller detaljer som sätter stilen på balkongen så finns det mycket att välja bland. Här listar vi 17 shoppingtips för en lyxigt skandinavisk balkong.

1. Hopfällbar soffa, Granit

Svart hopvikbar soffa i metall för balkongen från Granit

Stilren soffa i svart pulverlackerad stål. Soffan går att vika ihop, vilket gör den smidig att förvara samt flytta undan vid behov. Finns att köpa här (länk till butik).

2. Ljusslinga, Åhléns

Ljusslinga med stora glödlampor för balkongen

Vi behöver ljus på balkongen när solen går ner och vi vill skapa en mysig oas utomhus. Den här ljusslingan lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusbruk och har 20 stora glödlampor som lyser upp i skymningen. Finns att köpa här (länk till Åhlens).

3. Vattenkanna, House Doctor

Vattenkanna från House Doctor

Den här stilrena vattenkannan i järn blir en snygg grafisk detalj på balkongen. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

4. Kuddfodral, Dirty Linen

Grått kuddfodral i linne från Dirty Linen

Linne är ett favoritmaterial i den lyxskandinaviska stilen och ett sätt att få in materialet på balkongen är att inreda med linnekuddar. Det här kuddfodralet är gjort helt i linne och mäter 60 x 60 centimeter. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

5. Balkongbord, Granit

Svart balkongbord att hänga på räcket från Granit

Smart compact living-bord som passar perfekt på en liten balkong då den hängs över balkongräcket och har en vikbar bordsskiva. Finns att köpa här (länk till butik).

6. Hopfällbar stol, Fermob

Hopvikbar stol för balkongen från Fermob

Hopfällbar stol för balkongen tillverkad i stål med lackerad yta som inte bleknar i solen. Stolen finns i över tjugo trendriktiga färger, bland annat flera fina dova färger som ofta syns i den lyxskandinaviska inredningsstilen. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

7. Hängstol, Granit

Hängstol i textil för balkongen, från Granit

Maxa mysfaktorn med en annorlunda sittplats på balkongen – en hängstol. Hängstolen är gjord i bomull och polyester och finns i flera färger. Finns att köpa här (länk till butik).

8. Stor sittdyna, Jotex

Stor sittdyna för balkongen och uteplatsen

Ett annat sätt att göra balkongen snäppet mysigare är att inreda med sittdynor. Den här stora sittdynan är fin som den är och går även att lägga på en bänk eller soffa för att mjuka upp sittplatsen. Finns att köpa här (länk till butik).

9. Solcellslykta, Åhléns

Solcellslampa för balkongen

Rund solcellslykta som laddas under dagen och ger en fin ljuskälla på balkongen under sommarkvällarna. Finns att köpa här (länk till Åhlens).

10. Pläd, Himla

Mysig pläd från Himla

En draperad pläd är en populär inredningsdetalj, men värmer även under svalare sommarkvällar. Den här pläden finns i flera naturnära färger och passar i hemmet året om när den inte används på balkongen. Finns att köpa här (länk till Åhlens).

11. Stor sittkudde, Cane-line

Sittkudde från Cane Line för balkong och uteplats

Att inreda med sittkuddar istället för stolar känns både mysigt och lyxigt på balkongen. Den här sittpallen är tillverkad i ett slitstarkt material som tål att användas utomhus. Sittkudden finns i flera färger och mäter 55 x 55 centimeter. Finns att köpa här (länk till butik).

12. Randigt kuddfodral, H&M Home

Randigt kuddfodral i linne från H&M Home

Våga mer mönstermix! Ett randigt kuddfodral i tvättat linne är en fin detalj på balkongbänken och lätt att matcha med andra fina mönster. Finns att köpa här (länk till butik).

13. Hopfällbar pall, Granit

Hopfällbar pall i bambu för balkongen

En pall kan fungera som sittplats, fotstöd eller som en piedestal för en kruka och är ett snyggt och smidigt val på en liten balkong. Den här pallen är gjord i svartmålad bambu. Finns att köpa här (länk till butik).

14. Lantern, House Doctor

Ljuslykta för balkongen från House Doctor

En tumregel i hemmet är att ha minst tre ljuskällor per rum – och visst kan det även tillämpas på balkongen. Öka mysfaktorn med en lykta som kan ställas på golvet, bordet eller hängas upp på en krok. Finns att köpa här (länk till Åhlens).

15. Balkonglåda, Ferm living

Balkonglåda från Ferm Living

Den lyxskandinaviska stilen förknippas inte bara med naturnära färger, det får gärna finnas en stor dos personlighet, färg och mönster. Varför inte sätta färg på balkonglådan? Den här balkonglådan hängs smidigt på räcket och finns i flera färger, här i färgen Dusty Rose. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

16. Vikbart balkongbord, Granit

Svart vikbart bord till balkongen från Granit

Ett hopfällbart cafébord är ett praktiskt (och snyggt) val. Det här lilla bordet passar särskilt bra på den något mindre balkongen. Finns att köpa här (länk till butik).

17. Utomhusmatta, Ellos Home

Utomhusmatta för balkongen i juteliknande material

Rama in balkongen eller uteplatsen med en utomhusmatta. Det här utomhusmattan är gjord av återvunnen polyester och har en juteliknande struktur. Mattan finns i två färger och fyra storlekar. Finns att köpa här (länk till Ellos).

Läs mer:

Inred balkongen i lyxskandinavisk stil – 7 tips

6 compact living-idéer för den lilla balkongen

11 budgetmöbler som gör din balkong mysig och redo för sommaren

Mest läst