Artikeln innehåller reklamlänkar

Rotting är ett snyggt naturmaterial som är hållbart och får en vacker patina över tid. Utbudet bland möbler och inredningsdetaljer i materialet är stort, det finns allt från statementmöbler i form av soffor och fåtöljer till stilrena detaljer som speglar, brickor och korgar i rotting.

Läs även: 8 fina sätt att tolka den franska inredningsstilen

Rottingmöbler är populära som utemöbler, men materialet är känsligt för både väta och uttorkning och bör därför förvaras under tak.

Här listar vi 17 fina möbler och inredningsdetaljer i trendig rotting – som du kan klicka hem redan nu:

1. Rottingsoffa, Nordal

Nätt soffa i rotting med kuddar i grått från danska Nordal. Läs mer och köp här. (länk till butik)

2. Hanging Egg chair, Designfirman Gamla stan/Tictail

Hanging Egg chair är en designklassiker i naturlig rotting som formgavs av Nanna och Jørgen Ditzel redan år 1959. Perfekt som statementmöbel och för en mysig lässtund. Läs mer och köp här. (länk till butik)

3. Bricka med rotting, Normann Copenhagen

Stilren bricka i björk med flätad rotting formgiven av Simon Legald. Finns med ram i grått (länk till butik), svart (länk till butik) och rostrött (länk till butik). Läs mer och köp här. (länk till butik)

4. Soffbord i rotting och glas, Sika Design

Klassiskt soffbord i hållbar rotting med bordsskiva i glas. Finns i naturell rotting och som antikfärgad variant. Läs mer och köp här.

5. Picknickkorg i rotting, Bloomingville

Klassisk picknickkorg i rotting – perfekt för sommarens utflykter och som förvaring. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Läs även: Gör i ordning balkongen och uteplatsen – 5 tips

6. Korgstol i rotting, Hübsch

Korgstol med rundad rygg i rotting och med smala metallben i svart. Passar för såväl balkongen, uteplatsen som inomhus i hemmet. Läs mer och köp här. (länk till butik)

7. Papperskorg, Afroart

En papperskorg i rotting är ett enkelt sätt att få in det snygga naturmaterialet i hemmet. Läs mer och köp här. (länk till butik)

8. Pall i rotting, House Doctor

Stilren pall tillverkad i rotting och järn från danska House Doctor. Finns i naturell rotting och i svart. Läs mer och köp här. (länk till butik)

9. Soffbord i rotting, Ikea

Snyggt och stilrent soffbord tillverkat i rotting och ask. Ingår i den populära Ikea kollektionen Stockholm 2017. Läs mer och köp här.

10. Rund spegel i svart rotting, Nordal

Sugen på rotting i en liten dos? Den här runda spegeln har en ram i snygg svart rotting. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Läs också: Möbeldesigner tolkar Palmgrens klassiska rottingväska

11. Skåp i rotting, Ikea

Elegant sidoskåp i rotting och ask som ger gott om förvaring. Skåpet har justerbara fötter och mässingshandtag med magnet som håller dörrarna fast. Läs mer och köp här.

12. Kruka i rotting, Nordal

Prova rottingtrenden i form av mindre detaljer i hemmet. Den här krukan är gjord av rotting med en plastkruka inuti. Läs mer och köp här. (länk till butik)

13. Bord i rotting och glas, Ellos Home

Ett nätt litet bord som är enkelt att flytta runt enligt behov. Tillverkad av rotting och med en skiva i härdat glas. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

14. Bord med flätad rotting, DecoNouveau/Tictail

Ett elegant runt soffbord gjort i bok och med flätad rotting. Finns i svart och naturlig rotting. Läs mer och köp här. (länk till butik)

15. Soffa i rotting, Bloomingville

Snygg tvåsitssoffa i rotting med smala ben i svart metall. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

16. Pall i rotting, Granit

Pall i obehandlad rotting för inomhusbruk eller för den inglasade balkongen eller uterummet. Läs mer och köp här.

17. Solsäng i rotting, Ellos Home

 

Höj- och sänkbar solsäng som har avtagbart fotstöd och även kan användas som fåtölj. Läs mer och köp här. (länk till Ellos)

Läs också: Så tar du hand om dina utemöbler

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Mest läst