Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

21 klassiska gåvor att ge till brudparet i bröllopspresent

17 jul, 2019 
AvFemina
Bröllopspresenter som håller stilen år efter år är alltid uppskattat. För att lyckas med det och hitta en perfekt present är det ofta värt att satsa på tidlös design. Här har vi valt ut våra 21 favoriter!
Annons

Vissa par önskar sig bidrag till bröllopsresan, andra har en detaljerad presentlista och sen finns det de par som inte önskar sig någonting. Men en present måste man ju ge bort om man är bjuden på bröllop — såvida brudparet inte har undanbett sig gåvor förstås.

Enligt en gammal tumregel var att bröllopspresenten ska motsvara kuvertavgiften under bröllopsmiddagen. Men värdet av en present sitter inte i dess pris, man ger bort en present som man har råd med helt enkelt.

Men vad ska man då köpa?  Vid ett bröllop är det många som köper något till det gemensamma hemmet, och då gärna ett föremål som är både dekorativt och klassiskt i stilen. Om brudparet samlar på en särskild servis är det förstås alltid fint att köpa fler delar till just den. Men om du hellre vill köpa något föremål som brudparet kan ta fram år efter år är det ingen dum idé att satsa på tidlös design.

Här har vi valt ut 21 fina presentförslag att ge till brudparet på deras stora dag.

Annons

Vasen Dagg från Svenskt Tenn

Klassiker! Carina Seth-Anderssons vas som tillverkas vid Skruf Glasbruk finns i flera olika färger. Vasen är snygg till både blombuketter och gröna kvistar och blad, läs mer och köp den här.

Fotogenlampa från Karlskronas lampfabrik

En fotogenlampa sprider ett otroligt mysigt ljus och det är bara ett plus att den är vacker att se på! Läs mer och köp den här.  (reklamlänk)

Annons

Ljusstaken Cobra från Georg Jensen

Eleganta ljusstakar i design av Constantin Wortmann för Georg Jensen är en fin bröllopspresent som håller i många år. Läs mer och köp dem här. 

Vänskapsknuten från Svenskt Tenn

Josef Frank formgav ljusstaken 1938 som en symbol för vänskap och fred, läs mer och köp den här. 

Annons

Jewel vas från Louise Roe

Vackra som slipade ädelstenar är dessa vaser från danska Louise Roe som finns i flera olika färger. Välj en färg som brudparet tycket om, läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Nagel-ljusstake från Stoff

Den första Nagel-ljusstaken lanserades 1965 och ljusstaken som kan växa har blivit ett hett eftertraktat samlarobjekt sedan dess. De nyproducerade ljusstakarna finns i färgerna krom, mässing och svart, läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

Vasen Boule från Skultuna

Elegantare former får man leta efter! Vaserna Boule i design av Olivia Herms finns i tre storlekar som förstås är snygga att ha framme precis som de är, läs mer och köp här. 

Vinkaraff Ultra från Riedel

En karaff att dekantera vinet i är perfekt om man har ett finare vin som behöver luftas eller om man köper vin på box och vill slippa sätta den fula lådan på bordet. Denna karaff kommer från Riedel, läs mer och köp den här.  (reklamlänk)

Annons

Tårtspade från Rosenholm

En fin tårtspade uppskattas alltid. Denna tårtspade i stilren design är tillverkad i äkta silver har ett rostfritt blad, läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Karrottunderlägg Skandinavien från Svenskt Tenn

Vackra grytunderlägg i mässing som håller år efter år. Läs mer och köp här.

Annons

Ljusstakar Carat från Orrefors

Ljusstakarna finns i slipad kristall är designade av Lena Bergström, ljusstakarna finns i kristall/rostfritt stål och kristall/mässing, läs mer och köp dem här.  (reklamlänk)

Vasen Urna från Marimekko

Den här vasen som är designad av Carina Seth-Andersson blir riktigt snygg med en grönskande solokvist, men funkar lika fint med en spretig högre bukett. Men den är förstås fin precis som den är också. Läs mer och köp den här! (reklamlänk)

Annons

Champagne och vinkylare

En lyxig champagne vinkylare sätter lite extra knorr på middagsbjudningen och går garanterat hem hos ett brudpar som älskar vin. Läs mer och köp här. 

Sängkläder från H&M Home

Ett lyxigt bäddset i bomullssatin skapar hotellkänsla hemma och är alltid uppskattat. H&M Home har detta fina set i tätvävd bomullspercale, läs mer och köp det här (reklamlänk).

Annons

Serveringsfat Mon Amie från Rörstrand

Det populära mönstret Mon Amie är uppskattat av de flesta. Här är det tryckt på ett vackert porslinstfat, läs mer och köp det här. (reklamlänk)

Elefant kapsylöppnare från Georg Jensen

Denna nätta lilla elefant är en elegant flasköppnare från Georg Jensen. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons

Amico vas från Hilke Collection

Dessa bulliga runda vaser i mässing har fått namnet Amico efter det italienska ordet för vän. Vasen finns i tre olika storlekar, läs mer och köp dem här.  (reklamlänk)

Rottingbricka från Normann Copenhagen

En vacker bricka i trendig rotting med stilren design från Normann Copenhagen passar utmärkt som frukostbricka, läs mer och köp den här.  (reklamlänk)

Annons

Vasset från Alvar Aalto

Detta gåvoset innehåller två vaser i olika storlekar och är en designklassiker som står sig år efter år. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Carat tårtfat från Orrefors

Det vackra tårtfatet ur serien Carat i design av Lena Bergström är fint att servera tårta, ost och frukt på, läs mer och köp det här.  (reklamlänk)

Annons

Bricka från Svenskt Tenn

Dessa brickor finns i de flesta hem och det är lätt att förstå varför när man ser det stora urvalet av härliga mönster, former och färger. Läs mer och hitta din favorit här. 

 

Annons