Lättskötta, storbladiga, blommande och spretiga växter är alla helrätta element i inredningen, men det finns så klart några sorter som är mer populära än andra.

Läs också: 7 trendiga sätt att inreda med växter

Fiolfikus, monstera och elefantöra är tre favoriter som hängt med länge nu, men i höst spås de få konkurrens av tre andra, inte lika välbekanta, växter.

Enligt livsstilssajten My Domaine och Chris Satch, växtforskare på trädgårdscentret The Sill, även känt som New Yorks växtmecka, kommer de här snygga växterna ta över våra hem – och Instagramkonton – i höst.

1. Marmorblad (Calathea lancifolia)

Vacker och lättskött kalatea med dekorativa och mönstrade blad. Undersidan är ofta mörkröd.

Trivs bra i skugga, men vill gärna ha värme och hög luftfuktighet. Därför är det bra att duscha bladen regelbundet.

2. Mossimo (Aegagropila linnaei)

Den här söta ”mossbollen” är egentligen inte någon mossa, utan en grön alg som bland annat hittas vilt i kolonier i sjöar på Island, Skottland, Japan och Estland.

Mossimo, även kallad moss balls, lake balls eller marimo, kan bli upp till tio centimeter i diameter och ytan känns ungefär som sammet.

I Asien är algbollen redan populär och nu spås trenden inta västvärlden.

Bollarna placeras inte i kruka, utan i en klar glasskål, terrarium eller vas som fylls med rent och klart vatten och placeras ljust.

3. Vårtaloe (Aloe humilis)

Utöver det oangenäma namnet är vårtaloe – hedgehog aloe eller spider aloe på engelska – en lättskött växt som passar i de flesta hem.

Vårtaloe tillhör aloesläktet, där den mer kända aloe veran också ingår, och bladen är gröna med vita, taggiga kanter. Bladen bildar små rosetter och blommorna är till en början röda, innan de gradvis blir gula.

Läs också: Så ser hösten ut på Ikea – 12 favoriter ur kollektionen

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

Mest läst