Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

30 shoppingtips för mysig rumskänsla på uteplatsen

01 mar, 2019 
AvNina Nyström
Mysig uteplats shoppingtips
Sidobord, en bekväm fåtölj, en hylla och några extra prydnadssaker förvandlar uteplatsen från en matplats till ett somrigt vardagsrum. Här är några av våra favoriter ur årets kollektioner.
Annons

Vissa lyckas alltid få till den där rätta känslan som gör att uteplatsen får det lilla extra. I den här artikeln listar vi de grundläggande knepen för att få till den där rumskänslan även utomhus, och här hittar du köptipsen som hjälper dig att själv skapa stilen.

Smarta möbler som förvandlar din uteplats till ett sommarvardagsrum

1. Sidobord av pulverlackad aluminium, Jotex

Litet sidobord utomhus

Ett litet sidobord ger en mer möblerad känsla och någonstans att ställa blommor och mindre växter. Det här lättplacerade sidobordet av aluminium har låg vikt och rostar inte, så du kan låta det stå utomhus. Finns i grönt, rött, svart och vitt. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

2. Solsäng, Hillerstorp

Solsäng rotting

En riktigt skön (och snygg) solsäng är en väl värd investering. Den här i konstrotting har både hjul och ställbar rygg. Finns att köpa här (reklamlänk)

3. Hylla, Frameline

Hylla för utomhusbruk

Klart du ska ha en hylla att ställa fina saker i även utomhus! Den här i aluminium och teak tål att stå ute året om. Finns som både låg och hög modell samt i mörkgrått och vitt. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

4. Utekök, Hillerstorp

Utekök tips

Förra året boomade uteköken på riktigt, och efter den magiska sommaren lär vi ha höga förhoppningar om fler sommarkvällar som aldrig tar slut. Bygg ditt eget kök i moduler och koppla in vatten med trädgårdsslangen. Finns att köpa här (reklamlänk)

5. Hängstol i rotting, Hk Living

Hängstol i rotting

Vi tröttnar aldrig på drömmiga hängstolar. Har du plats är det en investering som skänker avkopplande vibbar till din uteplats. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

6. Soffbord i rottinglook, Jotex

Bord i rottingstil

I år vill vi ha mjuka, bulliga former på möblerna. Det här smarta soffbordet ser ut att vara gjort av rotting och sten, men är tillverkat i smarta material som klarar alla väder. Finns även i en högre och smalare variant, samt i svart. Finns att köpa här (reklamlänk)

Krukorna som lyfter stilen på uteplatsen

7. Randig kruka på ställning, Ferm Living

Kruka Bau Ferm Living

De fina krukorna i serien Bau i galvaniserat stål fungerar lika bra inomhus som utomhus. Finns i två storlekar och i flera olika färger. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

8. Kruka med mjuka former, Jotex

Fina krukor till uteplatsen

Kruka i praktisk pylostone med naturlig look. Finns i svart, vitt och grått och i flera olika storlekar, fina att gruppera. Finns att köpa här (reklamlänk)

9. Blomlåda i akaciaträ, Ikea

Ikea blomlåda i Akaciaträ

Blomlåda i akaciaträ som går att koppla ihop med varandra för att skapa en egen kreativ konstruktion. Finns att köpa här

Annons

Rejäla ljuslyktor ger rätta myskänslan

10. Lanterna i rotting, House Doctor

Ljuslykta-house-doctor

Rottinglyktor ger ett mysigt sken och en bohemisk känsla till din uteplats. Spraya gärna med klarlack så klarar de väder och vind bättre. Finns att köpa här (reklamlänk)

11. Ljuslykta, House Doctor

Ljuslykta i vintagestil

Lykta i vintagestil, välj mellan svart och mässing. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

Textilier: Mattor och kuddar

Textilier för uteplatsen – köptips

Textilier är viktigt för den rätta myskänslan – och precis som med belysningen har utbudet på mattor och kuddar som är både vädertåliga och snyggt designade exploderat på senaste. Så vi kunde inte välja – kolla in några av säsongens finaste kuddar och mattor för utomhusbruk här:

Mysiga lampor för utomhusbruk

Tips på utomhuslampor

Belysning är A och O för den rätta myskänslan. Och vi hittade så många fina utomhuslampor i butik nu att det fick bli en helt egen artikel. Kolla in våra tips för bordslampor, taklampor, ljusslingor och golvlampor som funkar lika bra inne som ute här:

Annons

Det lilla extra – mys runt brasan

Etanoldriven brasa i teak

En brasa bidrar verkligen till det det ultimata myset och har du inte möjlighet till en riktig eldstad, är det inte mycket som slår den här teak-varianten. Elden drivs av en justerbar gasolbrännare i rostfritt stål, som elegant täcks av lavastenar och obrännbara vedträn. Det finns även skyddsglas att köpa till för den som önskar det. Finns att köpa här

Läs också:

Foto startbild: Ikea

Annons