Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

5 enkla knep som gör ditt hem mysigare

22 nov, 2016 
AvMikaela Råberg
Det är relativt lätt att inreda ett hem, men att verkligen sätta sin personliga prägel och samtidigt göra varje rum hemtrevligt kan ibland vara lättare sagt än gjort.
Annons

Personligt utan att det blir för mycket, avskalat utan att det blir kalt och tråkigt. Att hitta den rätta balansen mellan ett välkomnande hem och ett tjusigt dito är en konst – och risken är att det antingen blir alldeles för plåttrigt eller aningen för omysigt.

Men att skapa ett hem som utstrålar lika delar lyx och trevnad är dock fullt möjligt – med rätt knep.

5 tricks som höjer mysfaktorn i ditt hem:

1. Blanda olika prisklasser

01. mysigare-hemma-budget-lyx
Foto via: The design chaser

Precis som när det kommer till kläder blir det oftast snyggast att blanda högt med lågt, budget med lyx och trender med klassiker.

Att mixa möbler, prylar och detaljer ur olika prisklasser är också ett smart sätt att spontant lyfta in säsongstrender i hemmet utan att bli ruinerad.

Annons

2. Anamma den slarviga bäddningen

En slarvigt bäddad säng med skrynkliga och fluffiga sängkläder är en av årets starkaste sovrumstrender – och det är lätt att förstå varför.

Den snygga detaljen kräver minimalt med ansträngning för att få till och dessutom ger det rummet en både exklusiv och mysigt touch. Allra bäst är det att satsa på sängkläder av linne, som är både luftigt och skrynklar sig fint.

3. Kombinera olika stolar

Allt fler får upp ögonen för att kombinera olika typer av stolar runt köksbordet.

En klassisk designerstol tillsammans med en trendig variant och några loppisfynd i olika modeller, material och storlekar ger ett superfint och personligt resultat.

4. Satsa på lager-på-lager

Hemligheten bakom ett mysigt hem stavas ofta textiler och lite tyg kan verkligen göra skillnad för hur trivsamt ett rum upplevs. Med hjälp av lager-på-lager-principen kan du skapa ett varmt och ombonat intryck.

Annons

Ett luftigt täcke tillsammans med ett snyggt överkast och böljande gardiner gör susen i sovrummet, medan det i vardagsrummet kan räcka med olika varianter av prydnadskuddar i soffan, en mjuk pläd och en matta.

5. Mixa gammalt och nytt

Ett hem med gammal inredning kan kännas omodernt medan ett hem med endast nya prylar kan bli opersonligt – nyckeln är att hitta den perfekta balansen.

Det kan vara något så enkelt som en tavla eller ljusstake du ropat in på auktion eller en kristallvas eller skåp du fått ärva, som blandas upp med nyinköpta saker.

Källa: My domaine

Läs även! 

Annons